Van donderdag 11 mei – maandag 15 mei 2017 gaat een groep van 10 personen uit onze gemeente naar Wroclaw voor onze jaarlijkse ontmoeting, samen met de mensen uit Berlijn. Het thema is 500 jaar Reformatie.

De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Wroclaw. Er zijn concerten, tentoonstellingen, een jubileumkerkdienst ter herinnering aan 500 jaar Reformatie, een markt der mogelijkheden, waar we ook de ‘Reformatie-bus’ zullen bezoeken. Deze bus heeft in Nederland Dordrecht en Deventer aangedaan.

De Duitse Evangelische Kirche (EKD) startte in het najaar van 2016 de Europese ‘Stationenweg’: een rondreizende truck met een tentoonstelling over de Reformatie die heel Europa rondreist. In elke stad waar de bus arriveert, organiseert een plaatselijk team een programma over de Reformatie in de betreffende stad. De verhalen uit de bezochte steden worden op 20 mei 2017 toegevoegd aan de internationale Reformatietentoonstelling in Wittenberg. De verzamelde verhalen zijn nu al tijdens de tour online in te zien: r2017 Europäischer Stationenweg

Een verslag van onze ervaringen in Wroclaw zullen we in Kerknieuws en op de website plaatsen.

Namens de werkgroep Gemeentecontacten,
Geertruida van Gulyk-Kuiper.