Op zaterdag 9 en zondag 10 december a.s. zamelen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal weer boodschappen in ten behoeve van de jaarlijkse Actie Kersttas.

Nederland behoort tot de rijkste landen ter wereld. Toch zijn er in ons land nog veel mensen die op of rond de armoedegrens leven. En met de komst van vluchtelingen uit o.a. Syrië wordt de groep minima alleen maar groter. De Voedselbanken helpen velen met een wekelijks voedselpakket en veel supermarkten hebben in deze periode van het jaar acties ten behoeve van de Voedselbank.

De kerken in Rheden en Rozendaal organiseren al jaren in de dure maand december de Actie Kersttas. Een extraatje voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven. Met uw boodschappen maken we pakketten die worden verspreid door de Stichting Mensen in de Bijstand en de plaatselijke diaconieën en caritasinstellingen.
Doet u mee?
Onderstaand staan de inzamelpunten en het tijdstip wanneer u daar terecht kunt.

Wij willen de tassen graag vullen met: koffie, koffiemelk of koffiecreamer, thee, suiker, Brinta, muesli, pannenkoekenmix, meel, olie, feestelijk broodbeleg, blikjes ragout of vis, sauzen, vleesconserven in blik, rookworst, toastjes, crackers, chips, nootjes, koek, chocolaatjes, pakken vruchtensap, lekkere fruitconserven in potten of blikken, wasmiddelen, lekkere zeep, bodylotion, geurtjes, Kersttol, kerstservetten, kaarsen, waxinelichtjes en andere gezellige (kerst)artikelen. Geen alcohol!
Alles dient nieuw, in de originele, gesloten verpakking en lang houdbaar te zijn. Artikelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, kunnen we niet weggeven en moeten helaas worden weggedaan

U kunt uw boodschappen inleveren in:

Dieren:
In de Emmaüskerk, Rode Kruislaan 2:
Zaterdag 09 december van 10.00 tot 12.00 uur.
Zondag 10 december voor en na de viering van 9.30 uur.

In de Ontmoetingkerk, Admiraal Helfrichlaan 54:
Zaterdag 09 december van 12.00 tot 14.00 uur.
Zondag 10 december voor aanvang van de dienst van 10.00uur

De Diaconie van de Protestantse Gemeente Rheden doet mee aan de Actie Kersttas in de vorm van tegoedbonnen. Deze kunnen naar eigen keuze in de plaatselijke supermarkten besteed worden.

Als u niet in staat bent om een bijdrage in natura te geven is uiteraard ook een financiële bijdrage van harte welkom. U kunt uw bijdrage overmaken naar Stichting Mensen in de Bijstand,
Bankrekeningnummer NL 82 ABNA 05 03 23 15 92 ten name van Stichting Mensen in de Bijstand te Dieren, onder vermelding van “Actie Kersttas”.
Met uw gift worden boodschappen bijgekocht om de kersttassen compleet te maken, mochten er van bepaalde artikelen te weinig zijn bijeengebracht.
Overgebleven gelden worden gestort in het Noodfonds van Stichting Mensen in de Bijstand, voor acute financiële problemen in de doelgroep gedurende het jaar.
Giften zijn aftrekbaar voor de belasting.