Actie Kersttas 2021!

Al vele jaren organiseren de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal de Actie Kersttas. In de dure maand december verzorgen wij een extraatje voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven. Wij merken dat nog steeds veel mensen dat extraatje goed kunnen gebruiken.

De coronamaatregelen dwingen ons wel het, net als vorig jaar, anders te organiseren.
Het lijkt ons weer niet verstandig om mensen te vragen boodschappen naar de inzamelpunten te brengen en die door een grote groep (vaak oudere) vrijwilligers te laten sorteren en in te pakken. We hebben daarom weer besloten de artikelen centraal in te kopen. Het worden weer kerstpakketten. Aan de hand van de reacties vorig jaar is het pakket iets gewijzigd, maar ook dit jaar wordt het weer een mooi kerstpakket met nuttige en gezonde levensmiddelen en een paar feestelijke artikelen voor de kerstdagen.
Dit was het pakket van vorig jaar:

Hieronder enkele van de vele reacties die wij vorig jaar hebben ontvangen:
“Wij worden hier zo blij van. Eindelijk een kadootje om uit te pakken. Wat we zelf niet gebruiken geven we weer door.”
“Een extraatje en een teken van begrepen voelen, je bent niet alleen.”
“Een lichtpuntje in de duisternis mede omdat ik mijn pakket met een ander gezin, die geen uitnodiging had, heb kunnen delen.”
“Dat is haast niet te verwoorden, SUPER!”
“Wat een mooie doos met bruikbare spullen. Vond het heel fijn deze te ontvangen. Bedankt”

De kerken verenigd in DIANA (het Diaconale Netwerk Armoedebestrijding in de gemeenten Rheden en Rozendaal) organiseren deze actie samen met Stichting STRAK. Via www.stichtingstrak.nl konden mensen zich aanmelden als ze dachten in aanmerking te komen voor een kersttas. Daarnaast zullen de diaconieën, Parochiële Caritasinstellingen en kerkgemeenschappen zelf pakketten bezorgen bij de bij hen bekende adressen. In totaal zullen er 450 pakketten worden uitgedeeld.

Als gevolg van de kleine wijziging van het pakket, maar vooral door de gestegen prijzen is het pakket wel duurder geworden.
Uw geldelijke steun is net als de andere jaren onontbeerlijk!

Dit jaar vragen we u dus weer uitsluitend om een financiële bijdrage.
U kunt uw bijdrage storten op NL82ABNA0503231592 tnv Stichting Strak.

Om uw bijdrage toch een persoonlijke ‘touch’ te geven laten we feestelijke kaarten drukken waarop u een persoonlijke boodschap kunt schrijven die met de kersttas naar de ontvanger gaat. Deze zullen op 28 november en 5 december in de kerken liggen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp!

Het college van diakenen