Vrijdagmiddag 11juni arriveerden we met z’n 10-en op parkeerplaats ‘de lappendeken’. Het leuke was dat ook Kees Bochanen aanwezig was. Het was een van de laatste activiteiten voor zijn emeritaat.

Iedereen was op tijd en goed gemutst. We raakten aan de praat en genoten van de gezonde snacks. Toen iedereen aanwezig was, startten we met een kort voorstel rondje met als hamvraag: ”Met welk dier zou je jezelf willen vergelijken?” Ook werd er een prachtig gedicht voorgelezen van Moeder Theresa.

We startten onze tocht. Onderweg kwamen we een ijskelder tegen, waar Margreet de details over vertelde. We liepen verder en kletsten met elkaar. De volgende bezichtiging was het huis ‘de haverkist’ van Daan Modderman, waar Jolanda de details over vertelde (over zwarte paarden met een oude rouwkoets, https://www.youtube.com/watch?v=XLVPnn5-9mc . We vervolgden onze route en praatten verder. Af en toe stopten we even om naar de prachtige eiken, varens, omgevallen bomen en bosbessen te kijken, te luisteren naar alle vogels en even op adem te komen met wat water en stukjes kaas/worst.

Uit eindelijk belanden we bij ‘de Carolinahoeve’, waar we verkoeling zochten in de schaduw met een koud drankje. We beëindigden de wandeling ook met een mooi gedicht. Het was een reuze mooie en gezellige wandeling (van ongeveer 9 km) die zeker voor herhaling vatbaar is.

Esther van Loenen