Evenementen in april 2024

Je bent hier: ://Bezoek aan het Catharijneconvent en Stadswandeling
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie naar Utrecht

Bezoek aan het Catharijneconvent en Stadswandeling

500 jaar Protestantisme – 2017 Lutherjaar

31 oktober – Hervormingsdag – is voorgoed verbonden met het jaar 1517. Kerkhervormer Maarten Luther presenteerde toen zijn ‘95 stellingen’ in Wittenberg. Velen zien het als het begin van de Reformatie en het ‘protestantisme’. Op 31 oktober 2017 is dat vijf eeuwen geleden. Het protestantisme is een voortgaand vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd. Die beweging gaat nog door. Bij de viering van het Lutherjaar wordt de actualiteit van het protestantisme in een oecumenische context onderstreept. Juist in een oecumenische omgeving worden mensen zich des te meer bewust van hun eigen protestantse of rooms-katholieke identiteit. De viering van het Lutherjaar wil ook laten zien in welk opzicht het protestantisme toekomst heeft en relevant is voor mensen van nu.

Het Catharijne convent in Utrecht heeft in het najaar van 2017 een tentoonstelling over 500 jaar protestantisme. Op zaterdag 28 oktober 2017 krijgen wij een rondleiding onder leiding van een gids. Daarna is er ook gelegenheid om de tentoonstelling op eigen gelegenheid te bekijken.

Nadat wij de lunch hebben gebruikt ( u kunt zelf brood meenemen of in het restaurant van het Catharijneconvent eten), wandelen wij naar het VVV aan het Domplein.

Onder leiding van een gids maken wij een stadswandeling door hartje Utrecht van ongeveer
anderhalf uur. Tijdens deze wandeling kom je onder andere langs de Domtoren, de Oudegracht en haar werven, kerken met een verhaal en bijzondere steegjes die je anders over het hoofd zou zien. Onderweg vertelt de gids over de bijbehorende historische informatie en de rijke geschiedenis van Utrecht.

’s Morgens vertrekken wij om 9.09 uur met de trein vanuit Dieren en wij verwachten eind van de middag terug te zijn. De kosten voor de beide rondleidingen met de gidsen bedragen ongeveer 10 euro. Aangezien velen een treinkaart en een museumjaarkaart hebben en daarom gratis reizen en toegang hebben tot het museum, is de treinreis en de entree tot het museum voor eigen rekening.

Trek uw wandelschoenen aan!

Datum: zaterdag 28 oktober 2017
Vertrektijd: 09.09 uur
Locatie: station Dieren
Kosten: ca. 10 euro (exclusief treinreis en entree museum / zie boven) – kosten na de reis te verrekenen
Opgave bij: ds. Henk Boonen, Asserlaan 3, Dieren, tel 0313-414160 h.boonen@hccnet.nl
Aanmelden: vóór 1 oktober 2017