Inluiden Actie Kerkbalans 2019

Je bent hier: ://Inluiden Actie Kerkbalans 2019
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

19 januari 2019: Samen luiden we de Actie Kerkbalans in!

In januari gaat de Actie Kerkbalans 2019 van start. Het thema van de Actie Kerkbalans is “Geef voor je kerk”. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben. Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt.

Op zaterdag 19 januari 2019 om 13.00 uur zullen verspreid over het land de kerkklokken klinken. Het is de start van de Actie Kerkbalans 2019. Ook in onze Ontmoetingskerk zullen we daar, net als vorig jaar, aan mee doen. Met het inluidmoment willen we alle betrokkenen enthousiast maken over wat de kerk kan betekenen. Niet alleen voor de kerkleden maar ook voor de wereld dichtbij en ver weg. Een mooie motivatie voor Kerkbalans! Iedereen is welkom om bij het inluiden aanwezig te zijn, Kerkbalans-vrijwilligers, kerkenraadsleden, gemeenteleden, andere geïnteresseerden. Want met z’n allen maken we Kerkbalans mogelijk en dankzij Kerkbalans kunnen we als kerkgemeenschap actief zijn.

Gastspreker dit jaar is Sander van Bodegraven, voorzitter van Stichting Het Duynhuis. Het Duynhuis is een verzamelgebouw om passend en haalbaar (zo veel mogelijk) maatschappelijke organisaties te huisvesten die zich bewegen op het terrein van participatie, armoedebestrijding en de circulaire economie van Dieren e.o.

Om 13.00 uur zal Lejon Maaskant als voorzitter van het College van Kerkrentmeesters samen met Sander van Bodegraven de klok luiden. Journalisten zijn ook welkom om verslag van deze aftrap van Actie Kerkbalans 2019 te doen.

We starten om 12.30 uur. Om 13.00 uur wordt dan onze kerkklok geluid. De Kerkbalans-vrijwilligers krijgen na het inluidmoment hun bundel brieven om rond te brengen in de week erna. Om 13.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Meer weten over de Actie Kerkbalans 2019? Kijk dan op onze pagina daarover: www.pkndieren.nl/kerkbalans/