Evenementen in april 2024

Je bent hier: ://KERKENWANDELING
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kerkenwandeling van Gudula naar St. Mary, van Lochem naar Goor

Deze wandeling voert van Lochem met haar Gudulakerk naar St. Mary’s Chapel op het landgoed Weldam. We starten bij het station van Lochem en lopen vrijwel direct het landgoed van Kasteel Havezate Ampsen op, één van de drie landgoederen die wij vandaag bezoeken. Via het landgoed komen we bij het Twentekanaal.

Na een korte rust vervolgen we onze tocht langs het kanaal met een prachtig uitzicht over de lager gelegen landerijen aan de overkant van het kanaal. Nadat we het kanaal zijn overgestoken komen we bij “De Viersprong”, een oude herberg waar ons een heerlijke lunch wacht. Na de lunch lopen we door het stroomgebied van de Regge naar Diepenheim.

 

Na een korte rust in Diepenheim komen we in het gebied van landgoed Nijenhuis en vervolgens op het terrein van landgoed Weldam. Op het terrein van dit landgoed bevindt zich St Mary’s Chapel, een kapel gebouwd in Engelse cottage-stijl. De kapel is in gebruik bij de Anglicaanse Kerk Twente.

 

Hier sluiten we onze wandeldag af met een korte vesperviering. Wie wil kan nog 2 kilometer aan de wandeling toevoegen en naar station Goor lopen. Maar er stopt ook een bus die naar het station gaat.
Hier sluiten we onze wandeldag af met een korte vesperviering.
Wie wil kan nog 2 kilometer aan de wandeling toevoegen en naar station Goor lopen. Maar er stopt ook een bus die naar het station gaat

U moet rekenen op een stevige wandeling van ca. 19 km.
Een goede wandelconditie is dus een vereiste.
Er is een bezemwagen aanwezig.
Mochten de kosten een bezwaar zijn, neem dan even contact op met een van de ondergetekenden.
Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.

datum : zaterdag 24 maart 2018 (van ca. 9.00 tot 18.00 uur)
plaats : Lochem / Goor
leiding : Jolanda Buitenhek, ds. Ingrid de Zwart en ds Kees
Bochanen
werkwijze : samen wandelen
kosten : ca. 20 euro (excl. treinkosten)
aanmelden : vóór 9 maart 2018 bij Jolanda Buitenhek,
tel.: 0313 414128, e-mail: jol.buit@planet.nl