kerkmarkt

Je bent hier: :/kerkmarkt
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

KERKMARKT

De werkgroep Kerk in Actie organiseert al een aantal jaren op 10 opeenvolgende vrijdagochtenden een kerkmarkt van half juli tot half september. De markt is van 10.00-11.30 uur bij mooi weer buiten, voor de Ontmoetingskerk aan de Adm.Helfrichlaan 54 te Dieren.. Bij slecht weer binnen, in de hal van de kerk.
Gemeenteleden en anderen brengen groenten, fruit, plantjes en bloemen uit eigen tuin, zelfgemaakte jams, sappen en gebak om op de markt te verkopen. Men kan ook een kop koffie of thee met iets lekkers komen gebruiken. Alle producten zijn, voor zover mogelijk, duurzaam.
De opbrengst van de tien marktdagen gaat naar een project van landelijk Kerk in Actie.
Ook het sociale aspect is van belang. In de zomerperiode, waarin alles stil ligt en veel ouderen alleen zijn omdat kinderen en hulpverleners op vakantie zijn, biedt de markt een stukje gezelligheid en contact met de medemensen.
Mocht er iets van de verse groenten of fruit overblijven na sluitingstijd van de markt, dan gaat dat naar de voedselbank, die op vrijdagmiddag voedsel verstrekt aan mensen die dat nodig hebben.
In 2019 wordt de markt gehouden vanaf vrijdag 12 juli t/m vrijdag 13 september.
De Kerkmarkt in 2020 zal ongeveer in dezelfde periode plaatsvinden, dus van half juli tot half september. Wij houden u op de hoogte over de juiste data.

De opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor hulp aan Moldavië, één van de armste landen van Europa. Kerk in Actie helpt de kerken in Moldavië bij hun diaconale werk. Wij hebben onze steun hieraan toegezegd voor 2018, 2019 en 2020 (€ 2000 per jaar).

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het volgende e-mailadres:
kerkinactie@pkndieren.nl