Evenementen in maart 2024

Je bent hier: ://Kerkmarkt
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

KERKMARKT

De werkgroep Kerk in Actie organiseert jaarlijks op 10 opeenvolgende vrijdagochtenden een kerkmarkt van half juli tot half september.
De markt is van 10.00 uur – 11.30 uur bij mooi weer buiten voor de Ontmoetingskerk. Bij slecht weer binnen, in de hal van de kerk.
Gemeenteleden en anderen brengen groenten, fruit, plantjes en bloemen uit eigen tuin, zelfgemaakte jams, sappen, kaarten en gebak om op de markt te verkopen. Men kan ook een kop koffie of thee met iets lekkers komen gebruiken. Alle producten zijn, voor zover mogelijk, duurzaam.
De opbrengst van de tien marktdagen gaat naar een project van landelijk Kerk in Actie.

Wel zijn we aan een aantal regels/maatregelen gebonden om het verantwoord te kunnen doen, dus houdt daar allemaal rekening mee.
We moeten ons houden aan de volgende regels:
 afstand van 1,5 meter tot andere personen aanhouden
 thuis blijven bij verkoudheidsklachten en of koorts
 afrekenen vindt contant plaats door de betaling te plaatsen in een daarvoor bestemde schaal/mandje.

Mocht er iets van de verse groenten of fruit overblijven na sluitingstijd van de markt, dan gaat dat naar de voedselbank, die op vrijdagmiddag voedsel verstrekt aan mensen die dat nodig hebben.

De opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor hulp aan Moldavië, één van de armste landen van Europa. Kerk in Actie helpt de kerken in Moldavië bij hun diaconale werk. Wij hebben onze steun hieraan toegezegd voor 2018, 2019 en 2020 (€ 2000 per jaar).

locatie : Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54, Dieren
bij mooi weer buiten voor de ingang
datum : elke vrijdagmorgen van 10 juli – 11 september 2020
aanvangstijd : 10.00 uur – 11.30 uur, inbreng goederen om 9.00 uur
informatie : kerkinactie@pkndieren.nl