Lezing “Verbindende Communicatie is zo veel meer dan communicatie!”

Je bent hier: ://Lezing “Verbindende Communicatie is zo veel meer dan communicatie!”
Laden Evenementen

Zondagavond 18 april 2021 Interactieve lezing, online.
“Verbindende Communicatie is zo veel meer dan communicatie!”
Door Hester Macrander

Een dynamische lezing met mogelijkheid tot uitwisseling en ontmoeting. Zelfs dat kan online…
Deze lezing gaat over hoe de Geweldloze Communicatie, of liever: Verbindende Communicatie ons kan inspireren. Dit is in de vorige eeuw ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Een belangrijke uitspraak van hem is: ‘Ieder negatief oordeel is een signaal van een onvervulde behoefte.’ Dit leert ons door ‘lelijk’ gedrag heen te kijken, naar de mens erachter. Op behoeftenniveau ontstaat altijd verbinding: daar waar we elkaar in ons wezen als mens ontmoeten.
Het was Rosenbergs levenswerk om vreedzaam samen te leren leven. Zijn gedachtegoed is gebaseerd op de politieke beweging van de ‘nonviolence’ van Marten Luther King en Mahatma Gandhi.

Hester Macrander is gecertificeerd trainer in deze materie en neemt het publiek online mee in een interactieve en onderhoudende lezing over wat het is, hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Organisatie door Werkgroep Geloof en Maatschappij

De werkgroep Geloof en Maatschappij van de Raad van Kerken te Dieren en omstreken organiseert deze bijzondere avond. Een lezing vanuit de eigen huiskamer, vanaf een laptop of computer dus! Voor sommigen van u wellicht nieuw om op deze manier geïnspireerd te worden. Als werkgroep zijn we blij dat deze lezing ondanks corona-perikelen doorgang kan vinden. Natuurlijk hopen we in het najaar elkaar weer veilig in levende lijve te kunnen ontmoeten.

Praktische informatie

*Datum: 18 april, van 19.30 tot 21.15 uur.
*Deelname is gratis, wel is er de mogelijkheid om een vrijwillige gift over te maken.
*De avond wordt verzorgd via een Zoom-meeting. U hoeft hiervoor niets op uw laptop te installeren.
*U kunt zich uiterlijk 10 april per mail opgeven via het volgende mailadres: werkgroepgmdieren@gmail.com.Wacht er niet te lang mee, vol is vol.
*Na opgave krijgt u een link in de email en een handleiding toegestuurd.
*Als u geen ervaring heeft met “Zoom” geef dat dan svp aan in de mail. U krijgt dan voorafgaand de gelegenheid om even te oefenen.