Evenementen in april 2024

Je bent hier: ://Start Actie Kerkbalans
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

20 januari 2018: Samen met de kinderen luiden we de Actie Kerkbalans in!

In januari gaat de Actie Kerkbalans 2018 van start. Het thema van de Actie Kerkbalans is “Geef voor je kerk”. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben. Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt.

Op zaterdag 20 januari 2018 om 13.00 uur zullen verspreid over het land de kerkklokken klinken. Het is de start van de Actie Kerkbalans 2018. Ook in onze Ontmoetingskerk zullen we daar, net als vorig jaar, aan mee doen. Met het inluidmoment willen we alle betrokkenen enthousiast maken over wat de kerk kan betekenen. Niet alleen voor de kerkleden maar ook voor de wereld dichtbij en ver weg. Een mooie motivatie voor Kerkbalans! Iedereen is welkom om bij het inluiden aanwezig te zijn, Kerkbalans-vrijwilligers, kerkenraadsleden, gemeenteleden, andere geïnteresseerden. Want met z’n allen maken we Kerkbalans mogelijk en dankzij Kerkbalans kunnen we als kerkgemeenschap actief zijn.

Dit jaar nodigen we met name de kinderen en kleinkinderen in de basisschool-leeftijd uit. In januari start namelijk ook de jeugd- en jongerenwerker. Samen met de kinderen willen we daarom de Actie Kerkbalans starten. De kinderen gaan in de kerk eerst een bel zoeken, waar ze dan om 13.00 uur heel hard mee mogen bellen!
Journalisten zijn ook welkom om verslag van deze aftrap van Actie Kerkbalans 2018 te doen. We gaan in ieder geval even digitaal contact leggen met het landelijke inluidmoment in de Pauluskerk in Baarn.

We starten om 12.30 uur. Om 13.00 uur worden dan onze kerkklok én de kleine klokjes geluid. De Kerkbalans-vrijwilligers krijgen na het inluidmoment hun bundel brieven om rond te brengen in de week erna. Om 13.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Meer weten over de Actie Kerkbalans 2018? Neem dan contact op met Jolanda Buitenhek of Wim van Leeuwen via het mailadres kerkrentmeesters@pkndieren.nl.