Evenementen in april 2024

Je bent hier: ://Thema avond werkgroep Geloof en Maatschappij
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

SAMEN IN DE MODDER ..EN DAN?

pastoraat aan de rand van de samenleving.

Paus Franciscus roept ons – christenen – op om de straat op te gaan. Om vanuit de verbintenis met mensen – in het bijzonder de armen en andere gemarginaliseerden- als kerk onze geloofwaardigheid weer proberen terug te krijgen.
Geloofwaardig te maken dat we kerk zijn en christen om elkaar dienstbaar te zijn en dat er geen betere manier is om God te dienen dan door dienstbaar te zijn aan elkaar. Om zo – via deze weg de weg van Christus en zijn Blijde Boodschap waar te maken én deze opnieuw op het spoor te komen. Wat is de vreugde van het Evangelie en hoe en waar wordt deze vreugde zichtbaar? En wat kunnen wij als gelovigen bijdragen om sporen van God in onze samenleving zichtbaar te maken en ook geestelijke werken van barmhartigheid vorm te geven zoals de lastigen verdragen en ontroostbare troosten?

Met deze vragen is het oecumenische buurtpastoraat van Rk parochie Sint Eusebius sinds 9 jaar bezig in achterstandswijk Klarendal. Met tientallen zorgpartners, fondsen, Gemeente Arnhem, honderden wijkbewoners en vrijwilligers (gelovige christenen en moslims en niet –gelovigen), staan ze samen in de modder van onze weerbarstige, complexe en razendsnelle samenleving waarin steeds meer mensen buiten de boot dreigen te vallen. Wat is er mogelijk wanneer wij het uithouden met elkaar in deze modder?…
Geert Rozema, werkzaam in het buurtpastoraat, wil hierover graag met u in gesprek gaan.
U bent van harte welkom!