Ook dit jaar staan de deuren van de broedergemeenschap in Taizé open voor de ontvangst van jongeren en een beperkt aantal gezinnen en ouderen. Een paar mensen van de kerk in Dieren gaan van 15 juli tot 23 juli a.s. daar op bezoek. Wil je een week in Taizé meemaken en vind je het leuk om gezelschap te hebben, dan kun je je bij ons aansluiten. Wij gaan met de Regenboog bus, vertrekken zaterdag vroeg en komen zondagavond laat weer thuis. Inlichtingen Ariënne Scholten 0313-450007.

Ervaring van een jongere: Mijn allereerste keer Taizé. Wat een ervaring! De eerste dag begreep ik niet goed wat men zo mooi vond aan Taizé, maar nu begrijp ik het. De rust die je vindt tussen duizenden mensen is aangrijpend en onvoorstelbaar. je kunt hier echt zijn zoals je bent: zwart of wit, rijk of arm of wat voor kleding je draagt, het maakt niet uit. Het is bijna een stukje hemel op aarde. Verwacht geen luxe banken of stoelen, geen zelf-controleerbare douche, maar verwacht een plek waar je met mensen van alle landen van de wereld werkt, eet, leeft, bidt, praat en zingt op een sobere levenswijze. Eigenlijk kom ik niets te kort maar ben ik gaan accepteren wat ik heb en we ik ben. Ik ben weer even met beide benen op de aarde geland, hier is even geen verschil tussen arme Afrikanen of rijke westerlingen. ik denk dat er hierdoor zo’n mooie sfeer van gelijkheid, samen-zijn en geloof is.