Ongeveer 1 keer in de 3 jaar organiseren we een reis naar het buitenland. Eind april 2020 stond een reis gepland naar Roemenie met een groep jongeren. Helaas kon deze reis door de corona crisis niet doorgaan. Maar nu gaan we in 2021. Wanneer is nog niet duidelijk, dus hou de website in de gaten. Jongere die 15 zijn op het moment van reizen mogen mee en horen hierover later meer.

———————————————————–

Hallo!

Weet u het nog? In de meivakantie 2020 zouden we als jongeren naar stichting Timulazu in Roemenie. We zouden een aantal jongerenverblijfsruimten daar leefbaar maken, een moestuin opzetten en een leuke speldag organiseren voor Roma-kinderen in de omgeving. We hadden heel veel acties gehouden hier in Nederland om genoeg geld bij elkaar te brengen voor de reis. We waren er bijna.

Over 2 weken hadden we in Roemenië zullen zitten. Maar zoals zoveel dingen, is ook dit uitgesteld door de virus-crisis. We hadden het ons heel anders voorgesteld. Een mooie reis, een leuk verslag voor u allemaal. Het is niet anders, u houdt dit tegoed.

Voor nu willen we iedereen die op een of andere manier geholpen heeft bij onze voorbereidingen heel hartelijk bedanken. Zonder u waren we nooit zo ver gekomen!

Natuurlijk bewaren we het geld goed, en zodra het weer kan, gaan we het gebruiken voor een hele mooie en zinvolle werkweek in Roemenië.

Groetjes,
Twan, Bram, Floortje, Floris, Marieke, Niels, Diede, Fabian, Evelien
Jantine, Tinus, Lejon, Ellen

—————————————————————————————-

Buitenlandreis 2020: Stichting Timulazu Roemenië

In navolging op al eerdere buitenlandreizen door jongeren vanuit onze gemeente, is er opnieuw buitenlandreis in de planning. April 2020 gaat er een groep jongeren een week naar Roemenië. Zij gaan daar naar een project waar kansarme jongeren worden begeleid bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Het project, Timulazu genaamd, bevat ook een camping en wat huur-appartementen. Het project is een van de projecten gesteund door  Ibo-Nederland,  https://www.ibo-nederland.org/ . Er gaan 9 jongeren uit onze gemeente naar toe, samen met 4 volwassenen.  

Wij zijn een groep jongeren van pkn Dieren die vrijwilligerswerk willen gaan doen in Roemenië. Om dit waar te kunnen maken hebben wij uw hulp nodig! We hebben namelijk geld nodig om onder andere onze reis te financieren. In Roemenië zullen wij gaan helpen bij stichting Timulazu. Stichting Timulazu helpt jongeren die net uit de jeugdzorg komen en hulp nodig hebben bij het op zichzelf gaan wonen. Wij zijn bijvoorbeeld van plan om de eetzaal op te gaan knappen zodat hier weer volop in geleefd kan gaan worden. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen zullen wij verschillende acties organiseren. Maar u kunt ons natuurlijk ook altijd een gift geven via onze link van go fund me:  doneer buitenlandreis Timulazu

 Wij hopen u snel te zien tijdens een van onze acties!

Groetjes van het hele team

Diede, Evelien, Floortje, Floris, Niels, Twan, Fabian, Marieke, Bram, Ellen, Lejon, Tinus en Jantine

 

 

Doel buitenlandreis:

De jeugdraad stelt zich als doel iedere 2 a 3  jaar een buitenlandreis te organiseren.Met als inzet de jongeren zich bewust laten worden van de wereld om hun heen, waarbij ze helpen met het bouwen van bijvoorbeeld een nieuw huis, bouwen van een speeltuin voor kinderen daar, en daarnaast ook met deze kinderen om leren gaan. Een unieke ervaring om iets concreets voor hun medemens te doen.

Inmiddels zijn er 4 reizen georganiseerd in de afgelopen jaren.

Naar: Roemenië , Marokko, Kameroen en Ghana.

 

 

Laatste reis: 21 april 2017   Expeditie Ghana

ghana-reis

 

Onderwijs geeft je een toekomst!
In de meivakantie is een groep van 16 jongeren op werkreis geweest naar Adawso in Ghana.
Wij hebben ons daar ingezet voor Compassion for Humanity (C4H). C4H is opgezet door Emmanuel Kwesi Nkrumah om kansarme kinderen onderwijs te geven en de jeugdwerkeloosheid terug te dringen. Een paar jaar geleden is hij begonnen met een klein schooltje en een kleine bibliotheek. Immers: ‘Onderwijs geeft je een toekomst!’
Wij hebben geholpen met  o.a. onderhoudswerkzaamheden, het bouwen van een speeltuin( er zijn daar geen speeltoestellen), organiseren van sport/speldagen voor de kinderen. Behalve dat het voor de kinderen daar geweldig fijn is dat er geld en mankracht komt helpen, is het voor ons die meegaan een kans om onze kijk op de wereld te verbreden.

Kijk op onze website: www.expeditieghana.nl
www.compassion4humanity.org
of op onze facebookpagina:
www.facebook.com/werkreisghana

Onze website
Stan, Daniel K, Daniel Q, Daniel B, Reanda, Evelien, Linda, Marjolijn, Noah, Ruben, Christiaan, Sebastiaan, Felice, Luuk, Anna, Jemijn, Hans, Arjan, Marjo en Angelique

 

 

Kameroen

In mei 2014 zijn we met een groep jongeren naar Kameroen geweest.

De Jeugdraad heeft, in samenwerking met de Hervormde Gemeente in Spankeren, het initiatief genomen voor het organiseren van deze reis en er is een groep van 10 mensen naar Kameroen geweest in de periode van 25 april tot 5 mei 2014.

kameroenafbeelding“Elk kind een kans in Kameroen” was de slogan van het project waar de jongeren aan mee gingen werken. Met dit project sloten zij aan bij een al bestaand project wat georganiseerd werd door IBO-Nederland (Internationale Bouworde). IBO-Nederland is gevraagd door de Casey Troy Foundation om vrijwilligers te werven om in Kameroen te helpen aan de bouw van een tweede huis voor gehandicapte kinderen.

De Stichting Casey Troy Foundation zorgt samen met de partnerstichting in Kameroen al jaren voor ongeveer 30 gehandicapte kinderen. Sommige wonen nog in hun geboortedorp, anderen wonen in het zogenaamde Casey Home in Ikiliwindi in het westen van Kameroen. Het  2e Casey Home is inmiddels gereed, en de eerste kinderen wonen sinds maart dit jaar in het nieuwe huis.

Voor dit project was een bedrag nodig van 15.000 euro. Met behulp van acties en donaties is het gelukt ruimschoots geld in te zamelen. Dit geld was nodig voor onder andere de reis en materialen voor het 2e Casey Home. In overleg met de Foundation is gekeken waaraan speciaal behoefte was. Er is gekozen voor het opzetten van een naaiatelier en zeepmakerij, opdat de stichting ( gedeeltelijk) haar eigen geld kan beheren. De benodigde materialen daarvoor, zoals verscheidene naaimachines zijn in de nabijgelegen stad aangeschaft.

Verder is besloten voor de kinderen van het tehuis en de kinderen uit het dorp een gezamenlijke speeltuin te bouwen. Dit om de integratie van de kinderen onderling te bevorderen. Een “vogelnest” schommel is vanuit Nederland meegenomen.

www.ibo-nederland.org

www.caseytroyfoundation.nl

 

impressie Kameroenreis 2014

IMG-20140503-WA0025kameroenvoetbal IMG-20140503-WA0016kameroenschommel IMG-20140503-WA0010kameroengroep IMG-20140501-WA0012kameroen IMG_221852277336544 kameroen IMG_221832135216546 kameroen IMG-20140503-WA0027kameroen