Doel buitenlandreis:

De jeugdraad stelt zich als doel iedere 2 a 3  jaar een buitenlandreis te organiseren.Met als inzet de jongeren zich bewust laten worden van de wereld om hun heen, waarbij ze helpen met het bouwen van bijvoorbeeld een nieuw huis, bouwen van een speeltuin voor kinderen daar, en daarnaast ook met deze kinderen om leren gaan. Een unieke ervaring om iets concreets voor hun medemens te doen.

Inmiddels zijn er 4 reizen georganiseerd in de afgelopen jaren.

Naar: Roemenie, Marokko en Kameroen en Ghana.

 

Laatste reis: 21 april 2017   Expeditie Ghana

ghana-reis

 

Onderwijs geeft je een toekomst!
In de meivakantie is een groep van 16 jongeren op werkreis geweest naar Adawso in Ghana.
Wij hebben ons daar ingezet voor Compassion for Humanity (C4H). C4H is opgezet door Emmanuel Kwesi Nkrumah om kansarme kinderen onderwijs te geven en de jeugdwerkeloosheid terug te dringen. Een paar jaar geleden is hij begonnen met een klein schooltje en een kleine bibliotheek. Immers: ‘Onderwijs geeft je een toekomst!’
Wij hebben geholpen met  o.a. onderhoudswerkzaamheden, het bouwen van een speeltuin( er zijn daar geen speeltoestellen), organiseren van sport/speldagen voor de kinderen. Behalve dat het voor de kinderen daar geweldig fijn is dat er geld en mankracht komt helpen, is het voor ons die meegaan een kans om onze kijk op de wereld te verbreden.

Kijk op onze website: www.expeditieghana.nl
www.compassion4humanity.org
of op onze facebookpagina:
www.facebook.com/werkreisghana

Onze website
Stan, Daniel K, Daniel Q, Daniel B, Reanda, Evelien, Linda, Marjolijn, Noah, Ruben, Christiaan, Sebastiaan, Felice, Luuk, Anna, Jemijn, Hans, Arjan, Marjo en Angelique

 

 

Kameroen

In mei 2014 zijn we met een groep jongeren naar Kameroen geweest.

De Jeugdraad heeft, in samenwerking met de Hervormde Gemeente in Spankeren, het initiatief genomen voor het organiseren van deze reis en er is een groep van 10 mensen naar Kameroen geweest in de periode van 25 april tot 5 mei 2014.

kameroenafbeelding“Elk kind een kans in Kameroen” was de slogan van het project waar de jongeren aan mee gingen werken. Met dit project sloten zij aan bij een al bestaand project wat georganiseerd werd door IBO-Nederland (Internationale Bouworde). IBO-Nederland is gevraagd door de Casey Troy Foundation om vrijwilligers te werven om in Kameroen te helpen aan de bouw van een tweede huis voor gehandicapte kinderen.

De Stichting Casey Troy Foundation zorgt samen met de partnerstichting in Kameroen al jaren voor ongeveer 30 gehandicapte kinderen. Sommige wonen nog in hun geboortedorp, anderen wonen in het zogenaamde Casey Home in Ikiliwindi in het westen van Kameroen. Het  2e Casey Home is inmiddels gereed, en de eerste kinderen wonen sinds maart dit jaar in het nieuwe huis.

Voor dit project was een bedrag nodig van 15.000 euro. Met behulp van acties en donaties is het gelukt ruimschoots geld in te zamelen. Dit geld was nodig voor onder andere de reis en materialen voor het 2e Casey Home. In overleg met de Foundation is gekeken waaraan speciaal behoefte was. Er is gekozen voor het opzetten van een naaiatelier en zeepmakerij, opdat de stichting ( gedeeltelijk) haar eigen geld kan beheren. De benodigde materialen daarvoor, zoals verscheidene naaimachines zijn in de nabijgelegen stad aangeschaft.

Verder is besloten voor de kinderen van het tehuis en de kinderen uit het dorp een gezamenlijke speeltuin te bouwen. Dit om de integratie van de kinderen onderling te bevorderen. Een “vogelnest” schommel is vanuit Nederland meegenomen.

www.ibo-nederland.org

www.caseytroyfoundation.nl

 

impressie Kameroenreis 2014

IMG-20140503-WA0025kameroenvoetbal IMG-20140503-WA0016kameroenschommel IMG-20140503-WA0010kameroengroep IMG-20140501-WA0012kameroen IMG_221852277336544 kameroen IMG_221832135216546 kameroen IMG-20140503-WA0027kameroen