Al een aantal jaren organiseert de BVvanVerhalen regelmatig een avond met muziek en vertellingen rondom Bijbelse thema’s. De BV betekent: Bijbelse Vertelgroep. Op een eigenzinnige en (hopelijk) verrassende manier komen oude, vertrouwde verhalen ineens in een ander daglicht te staan. De thema’s lopen uiteen, zoals wonderen, Jozef, kleine profeten, Ruth, Spreuken. Minimaal 4x per jaar hebben wij een vertelavond, meestal op een zondagavond. Op dit moment zijn er 5 vertellers die op één avond hun verhalen vertellen afwisselend in de Petruskerk of Ontmoetingskerk. Tussen de verhalen door is er muziek van uiteenlopende aard.

Afgelopen jaar hebben wij mee gedaan met de zangdag en met veel succes. Komend jaar doen we weer mee en dat zal zijn op 30 januari 2016. Dan krijgt u de kans om in de vorm van een workshop verhalen te vertellen. Op een speelse en ontspannen manier gaan we met elkaar aan de slag om verhalen te laten ontstaan. We horen regelmatig “zoals jullie lukt me nooit!” Echt, dat is niet zo: met behulp van vormen leren we elkaar hoe je een verhaal moet opbouwen en vormgeven. Het vertellen is dan bijna vanzelfsprekend. Zaterdag 30 januari 2016 is misschien een manier om eens uit te proberen of verhalen vertellen ook iets voor jou is.

Natuurlijk kun je ook eerder contact met ons leggen wanneer je geïnteresseerd bent.
Momenteel maken de volgende vertellers deel uit van de groep: Angelique de Coo, Roelf Lanting, Tineke van Middelkoop, Frans Ort en Joke Quik. Een aantal van hen zal ook de workshop begeleiden.
De avonden worden in kerkbladen en zondagsbrief aangekondigd. Iedereen, die benieuwd is naar vertrouwde verhalen in een nieuw jasje gestoken, is van harte welkom.
Meer info over de zangdag samen met de BVvanverhalen zie blz.28, 29