Dieren – Het Projectkoor Dieren voert op Palmzondag 25 maart koordelen uit het oratorium Der Tod Jesu van Telemann uit. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren en begint om 16.00 uur. Het koor wordt ondersteund door orgel en strijkkwartet. De toegang is gratis (collecte na afloop).

In de 18e eeuw was dit een geliefd en bekend werk, maar het is nu wat in de vergetelheid geraakt. Het projectkoor breekt een lans voor dit mooie oratorium. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de passionen van Bach worden er geen Bijbelteksten letterlijk geciteerd, maar het gaat veel meer over de verschillende persoonlijke emoties bij het lijdensverhaal.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Ds. Frans Ort de teksten uit het oorspronkelijke libretto van Ramler bewerkt, waardoor Der Tod Jesu een muzikale raamvertelling is geworden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Petrus. Op deze manier blijft de sfeer van dit muziekstuk goed behouden. Verdriet, schuldgevoel, wanhoop, ongeloof, angst en toch ook een beetje troost en hoop komen prachtig tot uitdrukking in deze teksten.

Marieke Schimmel – van Voorst begeleidt op het orgel en een strijkkwartet zorgt voor verdere muzikale ondersteuning. Tevens speelt het kwartet delen uit Die Sieben letzten Worte van Joseph Haydn. Het geheel staat onder leiding van Hans Schimmel en duurt ongeveer een uur.

Uitvoerenden
Projectkoor Dieren
Ds. Frans Ort – teksten
Allette Schellevis – 1e viool
Rini van Dijkhuizen – 2e viool
Lisette Blees- altviool
Erica Troost – cello
Marieke Schimmel – van Voorst – orgel
Hans Schimmel – dirigent