We hebben met een groepje kinderen in de kerk mee gedaan aan Sirkelslag.

We moesten allemaal opdrachten en spelletjes doen. Wij gingen bijvoorbeeld geluiden raden, levende schilderijen maken en een parcours afleggen.

Bij het geluiden raden was er een kind in de kerkzaal en een iemand in de rode zaal. In de kerkzaal moest je luisteren naar een geluid, dan moest je naar je maatje rennen en het tekenen wat jij dacht dat je hoorde. En dan moest je maatje het raden, als je het goed had geraden kreeg je er een punt voor.

Bij het levende schilderij moest je in een groep van 4 of 5 een verhaaltje lezen. Daar stond dan in, in welke situatie je zat en hoeveel lichaamsdelen op de grond moesten (bijv. 2 knieën, 3 voeten en 1 neus). En dat moest je dan uitbeelden met je groep.

Bij het parcours moest je een bekertje met water vullen en dan moest je door een vuilniszak, gaan 7 rondjes draaien om een pion, onder een stoel door, over een tafel heen. En dan kon je kiezen of je iets mee nam of niet (je kon bijvoorbeeld een muts, boek, hamer of pleisters in een tas meenemen). Dan ging je weer met je bekertje water over de tafel onder een doek door en over de finish. Daar moest je dan je bekertje legen in een fles.

We zijn dit jaar 3e geworden en daar zijn we heel erg trots op!
Geschreven door Anna Geelen & Jet Janssens