Drie lichten komen samen
Opeens is de hemel verlicht door drie lichtbundels die elkaar hoog boven Dieren raken. Een prachtig gezicht op de late avonden van 27 en 28 mei. De zoeklichten staan bij de Ontmoetingskerk in Dieren, de Petruskerk in Spankeren en de Boskapel in Laag-Soeren. Het zijn de drie kerkgebouwen van de Protestantse gemeente Dieren en de Hervormde gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren NO. Dit weekend gaan wij samen op in de Protestantse Gemeente Zuidoost-Veluwezoom.

Zaterdag heeft de officiële ondertekening plaats gevonden en op deze Pinksterzondag wordt het gevierd met om 9 uur ochtendgebeden in de Petruskerk en de Boskapel en om 10 uur een feestelijke Samengaan dienst in de Ontmoetingskerk.

De lichtstralen die samenkomen symboliseren het samengaan van de kerken en laten ook zien dat we als kerken vanuit één lichtbron worden geïnspireerd. En waar onze lichtstralen elkaar raken, daar is het licht het sterkst. We hopen dat zo het leven in Dieren, Laag-Soeren en Spankeren iets mooier en lichter mag worden.