Dauwtrappen Hemelvaartsdag, een impressie van Kees Bochanen

Hemelvaartsdag vertrok ik om 7.00 uur op de fiets uit Deventer. Om 9.00 uur werd ik bij de Boskapel in Laag Soeren verwacht. Toen ik na precies 30 km om 8.45 uur bij de kapel arriveerde was Jantine er al om mij te verwelkomen met koffie en koek. Heerlijk na zo’n tochtje! Even later kwamen ook mijn maatje voor deze morgen Kees Oldenburg en een paar andere deelnemers. Jantine las het hemelvaartverhaal
voor uit een kinderbijbel en we kregen voor onderweg de vraag mee wat Hemelvaart / Hemelvaartsdag voor ons betekent.

Al pratende fietsen we naar de Ontmoetinsgkerk, onze volgende halteplaats. Een van de andere groepjes moest naar Spankeren, zo werden de groepjes mooi coronaproof verdeeld. Bij de Ontmoetingskerk aangekomen wachtten daar Elise en Martin ons op. Hier ontmoetten we ook weer deelnemers die we nog niet hadden gesproken. Opnieuw met koffie en een aantal verdiepingsvragen zoals ‘Wat doe jij met het verhaal van Jezus in jouw leven?’ De vragen boden stof voor zeker een uur gesprek of meer. Maar na een kwartier moesten we verder, naar Ellecom.

Onderweg kwamen we weer andere deelnemers tegen die ons enthousiast groetend passeerden op weg naar een van de andere kerken. In Ellecom werden we verwelkomd door Ellen en Marieke Bollen. In de kerk lag informatie over Hemelvaart in de kunst. Een uitstekend stuk met prachtige afbeeldingen. Het gaf veel stof tot gesprek. Dit gesprek voerden we in de lommerrijke tuin bij de kerk waar Ellen en Marieke stoelen voor ons hadden neergezet.

Daarna gingen Kees en ik op weg naar onze laatste pleisterplaats: de Petruskerk in Spankeren. Hier hadden Ariënne Scholten en Brian Colen papier, verf en penselen klaar staan en mochten we verbeelden wat Hemelvaart voor ons betekent. Op ieder papier stond een lijn ingetekend. Die lijn vormde de verbinding die alle schilderwerken uiteindelijk zou samenvoegen. Het geheel zien jullie hieronder.

Het was een zeer geslaagde morgen. Het geheel was uitstekend georganiseerd en ook coronaproof. Het programma zat goed in elkaar
en was gevarieerd. Wat mij betreft een mooie en zinvolle invulling van Hemelvaartsdag. Zeker het herhalen waard!

Ik wil Jantine, Martin, Elise, Elllen, Marieke, Ariënne en Brian hartelijk danken voor de organisatie en mijn maatje Kees Oldenburg voor zijn aangenaam gezelschap. Om 11.15 uur vertrok ik weer naar Deventer via een andere route. Om 14.00 uur was ik weer thuis. Een heerlijke dag zo. En natuurlijk, het weer werkte ook mee.
Kees Bochanen.