Gastgezinnen gezocht 30 sept en 1 okt voor internationale studenten uit Den Haag

Beste mensen,

Jaarlijks bezoekt een groep internationale studenten uit Den Haag onze gemeente, onder begeleiding van studentpastor Waltraut Stroh.
De meesten studeren aan het International Institute of Social Sciences, en zijn daar anderhalf jaar zeer intensief mee bezig. Ze wonen op de campus, en een uitgebreide kennismaking met het ‘gewone’ Nederland zit er vaak niet zo in. Het etmaal Dieren is daarom wel een buitenkansje. De studenten verblijven bij een gastgezin in onze gemeente, en bezoeken de kerk, een school, een boer, het inloophuis, de moskee. Het bezoek wordt door hen doorgaans zeer gewaardeerd, en ook gastgezinnen zijn vaak enthousiast over de inspirerende ontmoetingen met bijzondere mensen uit alle hoeken van de wereld.

Dit jaar komt de groep op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. We zoeken nog gastgezinnen. Lijkt dit u wat, of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met mij, Rini van Dijkhuizen, rinivand@hotmail.com, 0313-785337.

Veel moeite hoeft het niet te kosten, u stelt een bed beschikbaar en verstrekt zondagochtend een gezellig ontbijt. Daarna brengt u de student naar de kerkdienst. U kunt een deel van het dagprogramma op zaterdag of zondag meemaken, maar dat hoeft niet. Een aantal gastgezinnen vragen we om iets te koken, of om een paar keer heen en weer naar het station te rijden voor vervoer.

Rini van Dijkhuizen