Kerkmarkt

Wanneer dit gelezen wordt is net de 1e markt gestart.

Iedere vrijdagmorgen t/m vrijdag 15 september a.s. wordt de markt gehouden in/bij de Ontmoetingskerk in Dieren. Hopelijk vinden weer veel mensen de weg naar de markt om inkopen te doen en/of gezellig een kopje te koffie/thee drinken met iets lekkers.

De bakkers onder ons worden uitgedaagd iets lekkers te maken voor bij de koffie/thee. Dat wordt altijd op prijs gesteld.

Graag aanmelden voor groente, fruit, jam etc. bij Ad Verveld, tel. 0313-416872 of via e-mail: verveld7@kpnplanet.nl zodat we een klein beetje zicht hebben op het aanbod van artikelen.

Aanleveren van de aangeboden artikelen op de marktdagen vanaf 9.30 uur bij de Ontmoetingskerk.

Wil je helpen bij de verkoop, koffieschenken, opzetten/afruimen of bakken voor bij de koffie/thee, meld je ook dan aan bij Ad Verveld.

 

Tip(s) voor een duurzame vakantietijd zonder voedselverspilling

Voor voedselverspilling is het – letterlijk – een rotseizoen. Bij warme temperaturen neemt het risico dat eten bederft namelijk enorm toe. Bovendien belandt eten door minder routine (lees: op vakantie gaan, spontane picknicks in het park en stranddagen sneller in de prullenbak. Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, deelt de beste tips om voedselverspilling te laten dalen wanneer de temperaturen stijgen.

Kijk, ruik, proef

Is de houdbaarheidsdatum van het eten in je koelkast verstreken? Er is nog hoop! THT-labels (Tenminste Houdbaar Tot) zijn indicatoren voor kwaliteit, niet voor veiligheid. Dat betekent dat producten met een THT-label – zoals yoghurt, eieren en brood – lang na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum nog steeds kunnen worden gegeten. In plaats van het weg te gooien, gebruik je je zintuigen om te checken of iets nog eetbaar is.

Eten blijft het langst goed als je je vriezer op -18 graden Celsius zet.
Extra tip: Koelkast helemaal leeg? Trek de stekker eruit om energie te besparen.

 

Namens de Werkgroep Kerk in Actie een hartelijke groet voor iedereen.

Ria van Voorst-Lockhorst, publiciteit – tel. 0313-413010 / e-mail: v.voorst1@kpnplanet.nl