In het najaar is Ellen Bollen, onze ouderling en ‘contactpersoon’ in Colombia geweest voor haar werk en dan bezoekt ze, als het even kan, ook ons Kerk in Actie project .

Bij de kindernevendienst vertelt Ellen  hierover : “Kinderen van ons project in Colombia hebben voor kinderen in onze kerk filligraan-kerststalletjes gemaakt als kerstgeschenk. Het zijn koelkastmagneten, dus je kunt ze ergens op kleven. Er zit ook een mooie kaart bij. In Colombia is het in de kersttijd gewoonte om overal en nergens kerststalletjes neer te zetten, sommige zijn heel groot (Maria is dan een paar meter hoog) of heel uitgebreid (met gasten uit alle delen van de wereld, inclusief allerhande dieren).
Ik heb natuurlijk Flocky wat laten vertellen over het project. Een aantal kinderen kon zich nog goed herinneren wie dat is, en begonnen het liedje meteen te zingen ‘ roekoe roekoe’. 

Verder kreeg ik nog een filmpje uit Colombia met veel kinderen van het project, waarin iedereen bedankt wordt die, zoals ze zeggen, “in hen gelooft”.
https://youtu.be/GOf_Vp7OIxs
Wij hebben vanuit de gemeente een aantal mooie Kerstkaarten naar hen gestuurd met veel namen van gemeenteleden”. 

Kerk in Actie geeft ieder jaar zo’n 300 kerken en partnerorganisaties in 29 landen directe financiële steun. Via dit plaatselijk netwerk kan Kerk in Actie hulp verlenen aan de meest kwetsbare mensen in hun samenleving. Daarnaast werken we ook aan geloofsopbouw via internationale uitwisseling en bemoediging. Meer informatie: www.kerkinactie.nl.