Kindernevendienst met Pasen

Ingrediënten:
– Een matse
– Knutselmaterialen, wat je in huis hebt
– Laptop om de uitzending te kunnen volgen en af en toe te pauzeren

Werkwijze:
Hierbij geef ik je een handreiking bij de afsluiting van het kindernevendienstproject richting Pasen. In de vroege uitzending van kerkdienstgemist.nl op Paasmorgen tref je een film aan met het verhaal van de Uittocht uit Egypte. We hebben de afgelopen weken immers kennis gemaakt met Mozes en het volk Israël. We hoorden hoe Mozes werd geboren. Hoe hij in de woestijn kennis maakte met God en zich het lot van het volk Israël aantrok. We hoorden over de ontmoetingen met de farao en hoe de farao zijn beloftes telkens niet nakwam. Langzaam kwam het volk dichterbij bevrijding…

Inhoud
Wat je hierboven leest, wordt ook in het filmpje verteld. Hierna volgt het verhaal. Na het verhaal worden vragen gesteld waarover je met elkaar kan praten. De tijd tussen de vragen in het filmpje is te kort om met elkaar in gesprek te gaan. Het is aan te raden om de video op pauze te zetten en hier rustig de tijd voor te nemen. In totaal worden er vier vragen gesteld. Komt er geen gesprek op gang bij de vragen, ook goed. Ga dan rustig door naar de volgende vraag. Er zijn overigens geen goede of foute antwoorden! Het zijn jullie persoonlijke antwoorden.

Vragen
Na de vier vragen proeven we het verhaal in de vorm van een matse. Leg deze alvast klaar. In de film zit een moment om de matse te delen. Hebben jullie langer nodig om uit te delen? Pauzeer de film dan weer even. We proeven de matse samen en daarmee proeven we het verhaal.

Verwerking
Aan het einde van de film worden jullie uitgedaagd om het verhaal op jullie eigen manier te verwerken. Leg hiervoor verschillende knutselspullen klaar. Materialen zijn voldoende. Kant en klare werkjes kan je in de kast laten liggen. Geef iedereen de ruimte om op zijn eigen met het verhaal aan de slag te zijn. Ook hier geldt: er is geen goede of foute manier van werken!
Delen van ervaringen

Ik ben erg benieuwd naar jullie verwerkingen. Misschien wil je ook iets delen van jullie gesprekken. We kunnen dan de afronding van het paasproject delen met de gemeente in Kerknieuws. Het inlevermoment hiervoor is dinsdag 14 april om 9u. Wil je zelf jullie verhaal mailen naar kerknieuws@pkndieren.nl?

Gezegende Paasdagen!!
Jantine Groenewold – Mooibroek,
Jongerenpastor in de Ontmoetingskerk in Dieren
jantinegroenewold@pkndieren.nl – 06 1164 2291