Messy Church Dieren e.o. Zondag 8 maart “Abraham”

Abraham werd geroepen om op reis te gaan samen met zijn vrouw Sara. Hij pakte zijn koffers en verliet zijn geboortedorp. Maar op dat moment heette Abraham nog Abram en Sara werd Saraï genoemd. Dat hoorden we in het verhaal dat verteld werd met de Godly Play methode door Jantine Groenewold. En wat moesten Abram en Saraï lang wachten op een kind… En dat terwijl God toch beloofd had dat ze talrijk zouden worden. Het wachten was moeilijk, maar lukte toch, omdat ze voelden dat God met hen was.

Ook de tweede Messy Church werd goed bezocht. Deze keer was er gekozen voor de Ontmoetingskerk, omdat daar meer ruimte was dan in de school. Er waren mooie ontdekplekken, leuke gesprekken en de maaltijd was weer heerlijk! Zo kon je Abraham maken, een klok (waar wacht jij op?) een spel spelen bij het vullen van de koffer, of een tent maken (wat is voor jou een schuilplaats?). Er was een rustige fijne sfeer, waar iedereen op zijn manier bezig was met het bijbelverhaal.

Messy Church alleen voor kinderen en hun ouders? Nee, het is voor iedereen! Bij het spel met de dobbelsteen en koffers ontstond een mooi gesprek over: wat is jouw mooiste reis en hoe speelt God bij jou een rol als je op reis bent?
Wil jij, wil u ook eens een Messy Church meemaken? Dat kan! Van hart welkom op zondag 17 mei, 15.00 uur Ontmoetingskerk.
Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Organisatoren Messy Church Dieren

onderstaand een korte foto impressie:

        

 

            

 

         

==

Messy Church Dieren e.o is een initiatief van:
– De Protestantse Gemeente Dieren
– De Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren Noordoost,
– De Evangelische Gemeente Dieren
– Christengemeente De Spreng
– Eusebiusparochie, afdeling Dieren

Voor vragen, opmerkingen, reacties kan je contact opnemen met
PKN: jantinegroenewold@pkndieren.nl
EGD: contact@egdieren.nl
De Spreng: info@cgdespreng.nl