De ‘noodklok voor het klimaat’ wordt op diverse plekken geluid: Velp, Rozendaal en Spankeren zijn van de partij. Helaas kan de klok van de Protestantse gemeente Dieren niet meer luiden ivm een uitvaartdienst om deze tijd.

Rini van Dijkhuizen – ouderling communicatie

Samen de ‘noodklok voor het klimaat’ luiden –1 december a.s. om 2 minuten voor 12 ‘s middags

Wij worden door Greenpeace uitgenodigd deel te nemen aan deze landelijke actie en wij hebben goedkeuring gekregen vanuit het Breed Moderamen om ons hierbij aan te sluiten.

Door heel Nederland luiden we op 1 december om 2 voor 12 ’s middags de ‘noodklok voor het klimaat’. Dit initiatief heeft de steun van het landelijke netwerk van Groene Kerken en Kerk in Actie. Meerdere Groene Kerken, maar ook andere kerken en geloofsgemeenschappen
doen al mee, ook in Dieren. In Spankeren zal de klok worden geluid door Kerkrentmeester Cees Verburg; hij zal op 1 december tussen 11.58-12.00 uur aan het touw in de Petruskerk trekken.
Zaterdag 1 december a.s. is de vooravond van de internationale klimaatconferentie in Polen. De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en de oogsten mislukken. Klimaatverandering is niet meer te ontkennen. Wij zeggen: gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog steeds voorkomen worden, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen. Doet u mee?

Greenpeace voert actief campagne voor een groene en duurzame samenleving. Wij zien dat zowel burgers als politici steeds vaker opstaan voor een schone en veilige planeet. Wel hebben we met z’n allen nog een lange weg te gaan om klimaatverandering te stoppen. En dat terwijl de klok door blijft tikken. Daarom voorafgaand aan de internationale klimaattop in Polen (COP24) in december luiden we dus de noodklok.

Zo trekken we de aandacht van zowel onze politiek leiders als burgers om vaart te maken met de transitie naar een duurzame wereld.

Door veel klokken te luiden in het hele land hopen wij dat velen stilstaan bij de reden van dit luiden. Laten we ons realiseren dat het letterlijk en figuurlijk 2 voor 12 is. Dat ook wij als kerkgemeenschap en als individuele burger ons steentje blijven bijdragen.

-kerk in actie-