Een nieuwe opzet van het pastoraat! De bedoeling is niet meer dat het pastorale team dingen voor jullie bedenkt.
Nee, jullie gaan voor een groot deel dat pastoraat invullen. Dat is een uitdaging op zich.

Vanuit die nieuwe opzet is het project “proeftuintjes” ontstaan. 
Je kunt bij dit onderdeel denken aan: “Ik wil zo graag …..”. Vul in als voorbeelden:

ik wil zo graag met een aantal mensen gaan wandelen/fietsen, een boek bespreken of ik wil zo graag met een paar mensen (wekelijks)
een spelletje (bv rummicub) spelen. Jullie hebben vast nog meer voorbeelden, die hierop kunnen volgen. Dan is de volgende stap het zoeken naar “medespelers”. Dat kun je doen door eens in je eigen kring rond te kijken. Maar dat kan ook door het aan andere liefhebbers kenbaar te maken.
De volgende mogelijkheden zijn daarvoor: Ten eerste de rubriek op deze website, waarin de vraag naar “medespelers” wordt gepubliceerd. De tweede mogelijkheid is Kerknieuws, waarin je kunt aangeven wie je zoekt. En ten derde wordt er een publicatiebord opgehangen in de hal van de Ontmoetingskerk. Daar kun je via een kaartje je wens invullen of een idee inbrengen.

Mij is bekend dat er al diverse groepen met activiteiten bezig zijn.
We willen ook graag die groepen in beeld hebben. Mogelijk hebben zij nog behoefte tot uitbreiding. Daarom heb ik het verzoek je als groep bij mij te melden, zodat er een overzicht ontstaat van wat er is en wat er komt.

Er zijn misschien ook mensen/jongeren, die nog niet helemaal duidelijk hebben wat ze graag willen. Dan kun je met mij contact opnemen om samen een idee uit te werken.
Voor de duidelijkheid: jullie maken je eigen tuintje. In je eigen tuintje kunnen de mooiste dingen tot bloei komen.
We gaan met z’n allen eens kijken of we dit van de grond krijgen. In eerste instantie gaan we in Dieren beginnen. Bij de verdere ontwikkelingen komt natuurlijk ook Spankeren e.o. in beeld.

Een gastpredikant vertelde onlangs in zijn preek dat je de vraag kunt stellen: “Wat kan ik voor de kerk betekenen?” en niet “Wat verwacht ik van de kerk?”. Een uitdaging. 

Je reacties kun je sturen naar:
Roelf Lanting, Tel. 0313 413042
Mailadres: renb.lanting@ziggo.nl

 

 

 

 

Hieronder vindt u de al lopende activiteiten, bij diverse activiteiten kunt u aansluiten, andere kunnen misschien als inspiratiebron dienen om zelf iets op te gaan starten.

 

De Friese Vrouwen

Deze groep van ongeveer 10 dames komt bij elkaar voor de gezelligheid, maar de basis is de ontmoeting en praten in het Fries. Hennie Jensen is de coordinator, zij regelt een plek in de Ontmoetingskerk en eventueel vervoer voor dames die gebracht en gehaald moeten worden.
De groep is op dit moment groot genoeg.

 

 

 

 

 

Noorderstraat eetgroep

De eetgroep komt al jaren bij elkaar bij de familie Colen aan de Noorderstraat.
De vader van Ariënne klaagde erg over het eenzaam eten nadat zijn vrouw was overleden. Ariënne kon daar weinig aan doen door haar eigen familie omstandigheden. Toen er in korte tijd een aantal dames in de buurt hun echtgenoot verloren kon ze wel iets doen. Samen met vriendinnen heeft ze de dames uit de buurt uitgenodigd. De vriendinnen kookten voor twee personen meer dan hun eigen thuissituatie en namen het eten mee naar de Noorderstraat waar er zo 6 dames aan konden schuiven. Dit beviel zo goed dat er sindsdien een keer per maand met elkaar wordt gegeten.
Er zijn op dit moment geen vrije plekken in deze groep.
Contactpersoon: Ariënne Scholten, tel. 0313 450007 e-mail a.scholten@xs4all.nl

 

 

 

 

Wandelen met Anne en Jolanda
Mis je de ontmoeting? Zou je wel weer een keer af willen spreken met een groepje mensen? Wandel dan mee met Anne en Jolanda!
We wandelen ca.10 km. Iedereen is welkom, jong, oud, man, vrouw.
Wil je een keer mee wandelen? Geef dat dan aan. Als er genoeg animo is, gaan we het misschien vaker organiseren. Of hou de website en kerknieuws in de gaten voor als we weer een wandeling organiseren.
Anne van Buiten, annevanbuiten@hotmail.com, 0313-420052
Jolanda Buitenhek, jol.buit@planet.nl, 0313-414128.

 

 

 

 

De intercity-groep
Groep voor alleen-gaanden van 50+ voor bezinning en ontmoeting.
Je woont in een van de plaatsen aan of dichtbij de spoorlijn Deventer – Arnhem
(Deventer, Colmschate, Schalkhaar, Epse, Gorssel, Eefde, Zutphen, Warnsveld, Brummen, Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp, Rozendaal, Arnhem).
Je bent alleen-gaand, 50+ en je hebt behoefte aan, op zijn tijd, een goed gesprek en ontmoeting met andere alleen-gaanden.
Het lijkt je leuk om met enige regelmaat als groep een kerkdienst te bezoeken en daarna nog met elkaar na te praten en samen te eten. Nadien nog iets gezelligs doen behoort ook tot de mogelijkheden.

Dan is deze Intercity-groep wellicht iets voor jou.
Je kunt met de intercity reizen maar je kunt natuurlijk ook met de sprinter, fiets of auto komen.
Aanmelden , of informatie vragen kan bij: Els Reijnen, els.reijnen43@gmail.com

 

 

Middaggebed
Op vrijdagmiddag wordt er met regelmaat een middaggebed gehouden buiten bij of in de Boskapel in Laag Soeren, geïnspireerd op de vieringen in Taizé.. In de stilte hoor je het suizen van de wind. Kom je ook? Meer informatie bij: Ariënne Scholten

 

 

 

 

Doorgeefboekje
Soms denk je ‘Ik zou wel contact willen met iemand anders dan mijn vrienden en familie, maar hoe dan? Wat moet ik vragen? Waar kunnen we over praten?’. Naar aanleiding van de onmogelijkheid om op dit moment elkaar in groten getale te ontmoeten, maken we een doorgeefboekje om in de gemeente het contact tussen de generaties (elkaar) te stimuleren. In jouw buurt wonen verschillende gemeenteleden, die je misschien niet zo goed kent. Het doorgeefboekje is een kans om daar verandering in te brengen.
Hoe werkt het?
Het doorgeefboekje is een boekje met allerlei vragen en opdrachten om met 2 mensen samen te doen. Het boekje reist in zo’n twee maanden langs ongeveer 8 adressen. Welke dat zijn, staat op een lijstje in het boekje.
De eerste van de lijst heeft het blanco boekje gekregen, neemt contact op met de tweede op de lijst, en jullie maken een afspraak om elkaar te ontmoeten.
Samen maken jullie een opdracht. Welke? Dat mag je zelf kiezen. Je kan iets makkelijks kiezen, of iets diepgaands. Iets creatiefs of iets lekkers. Wat jullie aanspreekt. Sommige opdrachten vragen wat voorbereiding.
Als de opdracht klaar is, schrijf je er samen ook iets over op. Voor anderen, gebruikers of buitenstaanders, is het leuk om dat te lezen. Wat heel persoonlijk en privé is, dat houd je natuurlijk voor jullie zelf.
Het boekje blijft bij de tweede achter. Die zoekt contact met de derde. Enzovoorts. Iedereen maakt dus twee opdrachten! Degene, die begint wordt uiteindelijk weer benaderd door de laatste van de namenlijst. En zo is de cirkel weer rond.
Aan het einde maken we een (digitale) tentoonstelling over ons project.
Als je het leuk vindt om aan dit project mee te doen, stuur dan een mailtje naar een van ons, of bel ons. Wil je eerst even praten om te kunnen bedenken of het iets voor je is? Mag ook! Zodra we 8 adressen hebben, gaat het eerste boekje de gemeente in.
Jantine Groenewold, jantinegroenewold@pkndieren.nl
Ellen Bollen-Weide, ellen.bollen@xs4all.nl
Hetty Plantinga, hettyplantinga@gmail.com
Of je wijkouderling
Het doorgeefboekje is een initiatief van jeugdraad en pastorale raad van de Protestantse Gemeente Dieren. Voor alle leeftijden.

 

 

 

 

Ontmoetingsmaaltijd
Ontmoetingsmaaltijd in de Gele zaal
Ook personen die géén lid zijn van de kerk zijn van harte welkom. De vergoeding voor de maaltijd bedraagt slechts €3,50 voor volwassenen en €1,75 voor kinderen.
Als u wilt mee-eten om de sfeer te proeven of om vaste gast te worden, noteer dan uw naam op de intekenlijst die op de balie ligt rechts van de ingang naar de kerkzaal.
Telefonisch aan- en afmelden kunt u bij koster op de dinsdagmorgen die vooraf gaat aan de maaltijd tussen 11.00 en 12.00 uur, telefoon: 0313 – 416521 (b.g.g. 437779).
Heeft u zelf wel zin om mee te koken en/of wilt u zich eerst oriënteren, neem dan gerust contact met op. U bent van harte welkom.

 

 

 

 

BIJBELKOEK bakken

Het gaat hier om het bakken van een zuid-afrikaanse KRIFTUURKOEK, een kruidkoek. Het is een stevige koek gemaakt van bestanddelen, die te herleiden zijn uit de bijbel. Één van de mogelijkheden is dat één van de deelnemers de koek bakt. De ingrediënten die gebruikt worden, worden met de Bijbelteksten naar alle deelnemers opgestuurd. Daarna komen de deelnemers bij elkaar en nemen hun eigen vertrouwde Bijbel mee. Dembedoeling is om, via vergelijkingen en dat wat opvallend was in de Bijbeltekst, een gesprek op gang te brengen.

Natuurlijk wordt er tussendoor van de koek gesnoept.

Succes verzekerd!

contactpersoon: Frida Vellema, fridavellema@gmail.com

 

 

 

Inloop koffieochtend
Na een korte onderbreking zijn de Inloop Koffieochtenden weer terug van weggeweest. U bent van harte welkom om op donderdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur, eens in de 14 dagen, in de hal van de Ontmoetingskerk, een heerlijk kopje koffie of thee te drinken met iets lekkers erbij. De data zijn: 3 maart en 17 maart 2022.
Weet u welkom!