Soms denk je ‘Ik zou wel contact willen met iemand anders dan mijn vrienden en familie, maar hoe dan? Wat moet ik vragen? Waar kunnen we over praten?’. Naar aanleiding van de onmogelijkheid om op dit moment elkaar in groten getale te ontmoeten, maken we een doorgeefboekje om in de gemeente het contact tussen de generaties (elkaar) te stimuleren. In jouw buurt wonen verschillende gemeenteleden, die je misschien niet zo goed kent. Het doorgeefboekje is een kans om daar verandering in te brengen.

Hoe werkt het?
Het doorgeefboekje is een boekje met allerlei vragen en opdrachten om met 2 mensen samen te doen. Het boekje reist in zo’n twee maanden langs ongeveer 8 adressen. Welke dat zijn, staat op een lijstje in het boekje.
De eerste van de lijst heeft het blanco boekje gekregen, neemt contact op met de tweede op de lijst, en jullie maken een afspraak om elkaar te ontmoeten.
Samen maken jullie een opdracht. Welke? Dat mag je zelf kiezen. Je kan iets makkelijks kiezen, of iets diepgaands. Iets creatiefs of iets lekkers. Wat jullie aanspreekt. Sommige opdrachten vragen wat voorbereiding.
Als de opdracht klaar is, schrijf je er samen ook iets over op. Voor anderen, gebruikers of buitenstaanders, is het leuk om dat te lezen. Wat heel persoonlijk en privé is, dat houd je natuurlijk voor jullie zelf.
Het boekje blijft bij de tweede achter. Die zoekt contact met de derde. Enzovoorts. Iedereen maakt dus twee opdrachten! Degene, die begint wordt uiteindelijk weer benaderd door de laatste van de namenlijst. En zo is de cirkel weer rond.
Aan het einde maken we een (digitale) tentoonstelling over ons project.

Als je het leuk vindt om aan dit project mee te doen, stuur dan een mailtje naar een van ons, of bel ons. Wil je eerst even praten om te kunnen bedenken of het iets voor je is? Mag ook! Zodra we 8 adressen hebben, gaat het eerste boekje de gemeente in.

Jantine Groenewold, jantinegroenewold@pkndieren.nl
Ellen Bollen-Weide, ellen.bollen@xs4all.nl
Hetty Plantinga, hettyplantinga@gmail.com
Of je wijkouderling

Het doorgeefboekje is een initiatief van jeugdraad en pastorale raad van de Protestantse Gemeente Dieren. Voor alle leeftijden.