Projectkoor Dieren zoekt koorzangers
voor ‘Der Tod Jesu’ van Georg Philip Telemann

De afgelopen twee jaar heeft een projectkoor onder leiding van dirigent Hans Schimmel steeds in het voorjaar toegewerkt naar een uitvoering op de Palmzondag.
In 2016 stond The Crucifixion van Stainer op het programma, vorig jaar stond Luther centraal in werken van o.a. Bach en Mendelssohn.

Op woensdagavond 10 januari 2018 beginnen de repetities voor het volgende project; deze zullen plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren.
Dit keer worden de koordelen gezongen uit het oratorium ‘Der Tod Jesu’ van Georg Philip Telemann. Karl Wilhelm Ramler schreef het libretto in de 18e eeuw voor de componist Graun, maar nog voordat de première klonk wist Telemann er de hand op te leggen en schreef een geheel eigen compositie. Het stuk klonk voor het eerst in Hamburg in 1755. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de passionen van Bach worden er geen Bijbelteksten letterlijk geciteerd, maar het gaat veel meer over de verschillende persoonlijke emoties bij het lijdensverhaal.

Marieke Schimmel begeleidt de repetities op orgel en piano en tijdens de uitvoering werkt ook een strijkkwartet mee.
Naast de woensdagavond is er een repetitiedag gepland op zaterdag 10 maart. De uitvoering zelf is op Palmzondag 25 maart ‘s middags. De contributie voor deelname aan dit project bedraagt 45 euro per persoon, inclusief bladmuziek en koffie/thee in de pauzes. Heb je zin om mee te zingen? Meld je dan aan met vermelding van stemsoort bij Ria van Voorst-Lockhorst via e-mail v.voorst1@kpnplanet.nl of telefoon 0313-413010.