SchuldHulpMaatje is een “Rots in de branding” als mensen overspoeld raken door geldproblemen. We weten allemaal dat de coronatijd zwaar weer teweeg brengt. Als je financiën al niet goed op orde zijn ben je maar slecht bestand tegen nieuwe deining. De schulden dreigen alleen maar groter te worden. En nu is daar de energiecrisis ook nog eens overheen gekomen. Hoe lang gaat het nog duren? Hoe houd je dat vol? Dat is precies wat wij zien in deze tijd. De nood is hoog, geldproblemen nemen toe. Hoe fijn is het dan als een maatje bij je thuis komt en je helpt om het hoofd boven water te houden. Hij helpt om “Weer Grip op de Knip” te krijgen, vaste grond onder je voeten. Dat geeft adempauze, rust en moed om vol te houden en te veranderen.
We verwachten een hoos aan nieuwe hulpaanvragen. We zullen meer maatjes nodig hebben om die hoos op te kunnen vangen.

Hoe word je een SchuldHulpMaatje? Een nieuw maatje loopt bij voorkeur eerst met een ervaren maatje mee om te ontdekken wat het werk inhoudt. Daarna volgt een 3-daagse training, die wordt gegeven door het Landelijk Opleidingscentrum van SchuldHulpMaatje. Als dat met succes is volbracht, kan dat maatje zelfstandig aan de slag.
Eens in de 6 weken organiseren we een lokale maatjesavond waar extra verdieping, onderwijs en intervisie steeds op het programma staan.
SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal is 6 jaar geleden opgericht vanuit acht kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal en die kerken ondersteunen nog steeds ons vrijwilligerswerk. Daar zijn we heel dankbaar voor en zonder die steun kunnen we niet. We werken ook nauw samen met andere instellingen die zich bezighouden met het Armoede Beleid, zoals bv Humanitas, de Voedselbanken, Stichting Leergeld, Incluzio en natuurlijk SchuldDienstVerlening van de Gemeente. Op dit moment hebben we 10 maatjes en 2 coördinatoren.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de coördinatoren:
Jan Hamberg: janh.schuldhulpmaatie@gmail.com en Renske Hoekstra: renskeh.schuldhulpmaatie@gmail.com