De Kliederkerk op zondagmiddag 27 maart was een groot succes! De bijeenkomst is goed bezocht door mensen en kinderen uit diverse kerkgemeenschappen in Dieren e.o..
Het thema was ‘David en Goliath’, gebaseerd op het Bijbelverhaal uit Samuel. De boodschap van het verhaal is durven vertrouwen op God, juist in moeilijke tijden. De vertaling naar ons huidige leven is gemaakt. Zo is er nagedacht over de vragen:
Wanneer voel jij je klein? En wie of wat is jouw Goliath?
Bij binnenkomst kon men aan de slag bij de diverse ontdekplekken. Zoals David een steen gebruikte voor zijn slinger, zo konden de kinderen stenen zoeken in de tuin en daarna een boter, kaas en eieren spel spelen. En zoals David vertrouwde op God in zijn strijd met de reus Goliath, zo kon men geblinddoekt een parcours lopen waarbij diegene moest vertrouwen op zijn/haar begeleider.
Na het ontdekken was het tijd voor de viering. In de viering hebben we gekeken naar een heuse persconferentie. Er was live contact met een verslaggever die ter plaatse was op de plek waar het gevecht tussen David en Goliath had plaatsgevonden.
Tot slot was er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een heerlijke kop soep en een broodje. De volgende Kliederkerkbijeenkomst zal plaatsvinden op zondagmiddag 26 juni. Meer informatie volgt t.z.t. maar noteer de datum vast in de agenda. U/jij komt toch ook?!

Team Kliederkerk Dieren
Facebook: Kliederkerkdieren