Aan allen die dit lezen,

Nog één week te gaan!

Het wordt nu echt spannend. Bij een project als het onze met een grote diversiteit aan activiteiten (en vrijwilligers), wordt er altijd wel in tijd verschoven. Als dit in de laatste weken gebeurt, heb je echter weinig ruimte en moet er heel wat geïmproviseerd worden. De afgelopen week gebeurde er elke dag wel iets waardoor er snel geschakeld moest worden. Op dinsdag zou bijvoorbeeld de keukenleverancier komen voor wat restpunten, maar deze kwam op een moment dat er niemand was die er iets over wist. Woensdag bleek al snel dat de orgelbouwer meer tijd nodig zou hebben dan gepland (volgende week nog drie dagen om te stemmen!). Donderdag zouden de twee grote beeldschermen geleverd worden, maar die waren er eind van de middag nog niet! Ook donderdag moest de tegelzetter plotseling met zijn vrouw naar het ziekenhuis (ernstige oorontsteking) waardoor er ook aanstaande zaterdag gewerkt wordt. Vandaag (vrijdag 2 september) direct contact gezocht met Schaapsound waar de beeldschermen blijven. Vandaag bleek ook dat de bridgeclub niet, zoals duidelijk afgesproken zou zijn, op twaalf september maar op vijf september zal starten. Dit betekent dat aanstaande maandagochtend in rap tempo eerst de regenboogzaal leeggehaald moet worden (en daar staan nu nog veel spullen achter het schot). Kortom het was een spannend weekje. Ondanks de hectiek is alles nog onder controle.

Hoewel, vandaag had wel een heel vervelend staartje. Zoals hierboven al gemeld is, zijn gisteren de beeldschermen niet geleverd. Vandaag contact gezocht met Schaapsound en vanmiddag kwam het bericht dat deze gisteren wel geleverd zouden zijn en dat er voor ontvangst was getekend door ene Ron. Samen de procedure doorlopen en daar was niets mis mee. Adres was juist en mijn naam wordt genoemd als ontvanger. Aangezien ik gisteren de hele dag in de kerk was (ik slaap er nog net niet) is dat heel vreemd. In een eerdere update heb ik al gemeld dat er leveringsproblemen waren met Sony. Oorspronkelijk zouden ze in juli geleverd worden en nu zouden ze op 29 augustus in Europa geleverd worden. Om te zorgen dat we ze gisteren zouden krijgen, was het transport vanuit Engeland rechtstreeks naar ons georganiseerd. De transporteur is inmiddels met Engelse chauffeur terug naar Engeland. Vandaag met iedereen die gisteren aanwezig was in de kerk gesproken en niemand weet ergens van of heeft iets gezien. Zowel Schaapsound als ik hebben sterk het vermoeden dat er sprake is van diefstal. Schaapsound heeft inmiddels verder onderzoek opgepakt. Schaapsound vindt dit uiteraard ook heel vervelend en wil ons graag helpen. Zij hebben namelijk voor demonstratiedoeleinden ook twee schermen besteld en die zijn wél aangekomen. Deze schermen worden ons, gaande het onderzoek, beschikbaar gesteld en zullen begin volgende week geleverd worden.

Tot slot kan ik melden dat er hard gewerkt wordt. De kerkzaal is zo goed als klaar voor de inrichting van het meubilair. Hiervoor staat de levering op aanstaande woensdag gepland. De schuifwand is afgeschilderd en de studio is voor de eerste keer gelakt. De firma Reil heeft alle orgelpijpen weer aangebracht en de afgesproken technische aanpassingen verwerkt. Volgende week wordt er gestemd. De firma Schaapsound start aanstaande dinsdag met de installatie van beeld en geluid en de firma Lentink rondt ook dinsdag de laatste activiteiten van de vloer af. Firma REON moet nog één en ander afwerken, maar dat gaat lukken op tijd.

In de keuken heeft Hans van Roekel het schilderwerk op zich genomen en het ziet er nu weer allemaal strak uit. De toiletten komen ook af. Zaterdag wordt het tegelwerk afgerond. Maandag begint men met plafonds en daarna volgt sanitair en elektriciteit. Alleen het schilderwerk van kozijnen zal na elf september opgepakt. Eind van de week wordt het stofscherm verwijderd en bouwmateriaal/-materieel afgevoerd. De rode zaal wordt ook komende week afgewerkt (kozijn en drempel). De tijdige levering van de speciale brede deur is nog een klein vraagteken.

Geen onderdeel van het project maar wel de afgelopen week door enkele vrijwilligers opgepakt, is het afvoeren van het vele materiaal dat in de loop van de jaren verzameld is maar niet meer gebruikt werd. Zo is de ruimte achter de gordijnen in de zijbeuk afgevoerd en is de verwarmingskelder zo goed als leeggehaald.

Tot zover deze lange maar waarschijnlijk laatste update.

Zoals gebruikelijk is er ook weer een aantal foto’s bijgevoegd. Ik heb er ook enkele bijgedaan die het lege inwendige van het orgel laten zien. Ook de hoeveelheid afgevoerde spullen zijn vastgelegd.

Groet,

Stef