Oogstmaaltijd op 8 november 2019
Met de geur en smaak van al het lekkers nog in mijn geheugen hierbij een korte indruk van de gehouden Oogstmaaltijd.
Na alle voorbereidingen, klaarmaken maaltijd, gereedmaken opstelling eetzaal(zie foto) met o.a. leuke bloemstukjes enz. was het dan zover. Om 18.00 uur liep de Gele zaal, omgetoverd tot een gezellig aangekleed restaurant, vol met ruim 40 deelnemers aan deze happening. Onze organisator van dit evenement, Hennie Jensen, gaf gedurende de avond af en toe een korte toelichting op de gang van zaken .

Het menu was als volgt samengesteld:
– voorgerecht: Sarmala (gevulde koolrolletjes) met Mamaliga(Maïskoek en
Bagheta(stokbrood)
– hoofdgerecht: Mancare de fasole (bonenschotel
Ghiveci calugaresc Monnikenstoofpotje)
– nagerecht: Recolta gustoasa (lekkere oogst
– Moldavische rode en witte wijn en druivensap
Als afsluiting was er koffie/thee met een bonbon.Er is erg genoten van het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht met tussendoor een puzzel met vraag over Moldavië, het doel waarvoor deze maaltijd was opgezet.

Heel veel dank en complimenten aan degenen die de maaltijd hebben bereid.
Na afloop, tijdens het koffiedrinken werden de aangeboden bloemstukjes bij opbod verkocht en was er de mogelijkheid om wijn en honing te kopen uit Moldavië. De wijn was ook geproefd tijdens de maaltijd en viel goed in de smaak gezien de verkoop.
Het was een heel geanimeerde avond met aandacht voor de ander. Na aftrek van alle gemaakte kosten is het financiële resultaat  € 501,75. Dit is de opbrengst van de maaltijd incl. € 99,00 onze winst op de verkoop van wijn en honing. Een heel mooi bedrag na zo’n fijne avond.

Hartelijk dank aan ieder die hieraan zijn/haar steentje heeft bijgedragen.