Op vrijdagavond 4 februari hebben 8 jongeren uit Dieren en Spankeren meegedaan aan Sirkelslag Young. Sirkelslag is een spannende online wedstrijd voor jeugdgroepen en wordt georganiseerd door de Jeugd Organisatie van de Protestantse Kerk (JOP). Maar liefst 613 groepen en meer dan 6000 deelnemers deden aan deze wedstrijd mee.

De bekende presentator Klaas van Kruistum presenteerde de avond. Hij was ergens in een woestijn terecht gekomen en wilde graag gered worden. Het thema was “Sterk en Dapper” en de groepen moest middels opdrachten Klaas dan ook zien te redden. Bij de opdrachten moest allereerst geraden worden waar Klaas was. Vervolgens moest voedsel verzameld worden in de wijk. Maar liefst 76 producten hebben ze in een mooie doos kunnen doen en deze gaat naar de voedselbank. Daarna ging de groep op reis over de wereld, deed een EHBO spel en een rescue actie om uiteindelijk te gaan overleven. Alle spelen werden beoordeeld door onze jury Jolanda en Henriëtte.

Het was een leuke avond met een gezellige en fanatieke groep jeugd. We waren lekker bezig, het zat goed in elkaar en ondanks de korte voorbereiding liep het soepel, mede dankzij de hulp die we hadden van Ariënne. Uiteindelijk zijn we als 25e geëindigd en dat is een heel mooi resultaat!