Een paar weken geleden kwam er een bericht van de Landelijke Protestantse Kerk dat de kerken weer 30 gemeenteleden mochten ontvangen, als de kerk zich daartoe leende. Als werkgroep is er echter de afspraak gemaakt deze stap, hoe lastig dan ook, nog niet te zetten. Wel mogen er weer meer medewerkers en een klein groepje zangers bij de vieringen aanwezig zijn. Deze afspraken worden ook door het Breed Moderamen gedragen.

Het is allemaal ook wel erg gecompliceerd. 30 Mensen kan namelijk makkelijk veilig in onze kerk en velen zullen dat ook graag willen. Met name voor alleen gaanden is het echt een lastige periode, die al heel lang duurt. Waarom dan toch niet met 30 mensen naar de kerk? Nederland is voor een groot deel op slot en je mag per dag nog maar 1 iemand thuis ontvangen. Waarom zouden wij dan wel met 30 mensen naar de kerk gaan? Wij hoopten er met z’n allen echt op dat we Pasen met 30 mensen in de kerk zouden kunnen vieren.
Wij hebben met pijn in ons hart moeten besluiten dit niet te doen en om na Pasen weer verder te kijken. Niet zozeer vanwege de veiligheid, want onze kerk is groot genoeg, maar met name omdat we als kerk niet teveel een uitzonderingspositie willen innemen. We kunnen immers ook niet naar de horeca, musea en theaters, die ook voor een veilige omgeving hebben gezorgd. En we willen een jojo-effect en onduidelijkheid graag vermijden.

Wij willen echter graag vooruit kijken en dan zien we perspectief en mogelijkheden. Hopelijk gaan de cijfers dalen en neemt het aantal gevaccineerden snel toe. Wij streven er naar om vanaf half april, misschien een week later, de kerkdienst weer te kunnen vieren met 30 gemeenteleden. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en u daarvan op de hoogte.

Namens de werkgroep Vieren in Coronatijd en het Breed Moderamen,
Rini van Dijkhuizen, ouderling communicatie

 

Adviezen t.a.v. video-opnames door onze gemeenteleden van het studioteam:.

Het geluid. Als u een opname maakt, zorg dan dat u omgeving rustig is, dit geeft minder verstoring.
Hou zo mogelijk uw smartphone niet te ver van de persoon af die spreekt. Let op volume, articulatie en de snelheid van de spreker.
Wordt er een muziekinstrument bespeeld, en ook nog bij gezongen, let dan op de geluidsverhouding tussen die twee.
Bent u buiten aan het opnemen, let dan op een klussende buurman, voorbijrazend verkeer en evt. harde wind. Controleer na de opname of het geluid goed is. Een goede microfoon van het toestel en toch nog niet het gewenste resultaat:
Daarvoor is er nu een externe microfoon aangeschaft die rechtstreeks, of door middel van een kabel aan uw toestel te koppelen is, zodat u zeker weet dat dit een goede opname wordt. 
> Voor deze externe microfoon kunt u contact opnemen met Willy Eenink. Hij kan tevens de opname voor u verzorgen!