15-59-02-79… Geheime code?

Nee, dit is geen geheimzinnige code, maar het begin van de serie knooppunten van de wandelroute die we op 15 augustus gelopen hebben tijdens alweer de vierde ‘Wandelen met Anne en Jolanda’. Deze keer was het startpunt bij de buitenplaats Beekhuizen. Hoewel ik daar heel vaak ben langsgekomen, dacht ik ten onrechte dat deze buitenplaats een soort landgoed was… Het bleek een gebied met een camping, buitenactiviteiten en leuke terrasjes in het bos.

Rond halftwee was de groep compleet en na de gebruikelijke voorstelronde begonnen Hein, Hans, Marieke, Martin, Anneke, Annemarie, Anne, Jolanda en Cor welgemoed aan de wandeling. Van tevoren was de wandeling omschreven als ‘mooi en pittig’ en dat kwam helemaal uit! We liepen door het gebied rond landgoed Beekhuizen. Met veel korte maar steile klimmetjes, prachtig uitzicht, bos, heide en langs een bijna buitenlands aandoende stromende beek. Onderweg werd er even stilgestaan bij de brug over de vijver en het monument op de Keienberg waar je elkaar op afstand iets kunt toefluisteren.

Doordat iedereen met elkaar praatte was het zo gezellig dat de tocht voorbij was voordat we het wisten. Anne sloot de wandeling af met een mooi gedicht van de Rozendaalse dichter Barnard. Gelukkig konden we ‘Corona-proof’ nog wat drinken op een terrasje in het bos wat een mooi einde was van een erg leuke middag.
Wandelen met Anne en Jolanda: een absolute aanrader!

Cor te Hennepe