Workshop “God in de supermarkt”

Je hebt meer invloed dan je denkt!

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop “God in de supermarkt” geleid door Alfred Slomp verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Ontdek de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld ver weg en dichtbij.
U wordt van harte uitgenodigd voor deze workshop om op een actieve en informatieve manier na te denken over de keuzes die we als consument maken.
Deze avond wordt georganiseerd door de werkgroep Geloof en Maatschappij Raad van Kerken Veluwezoom in samenwerking met Kerk in Actie van de Protestantse gemeente te Dieren. De toegang is vrij. Na afloop wordt een collecte gehouden.
Datum: zondag 1 maart 2020
Plaats: Ontmoetingskerk Adm. Helfrichlaan 54 , Dieren
Aanvang: 20.00 uur
Inleiders: Alfred Slomp

Het boek “Super Waar“ van Alfred Slomp is deze avond te koop. Prijs € 19,90