Zondagmiddag 7 november was iedereen welkom in de Ontmoetingskerk voor Kliederkerk. De bijeenkomst is goed bezocht we kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Het thema was ‘Wat eten we vandaag?’, gebaseerd op het Bijbelverhaal uit Exodus. Hierin trekt Mozes samen met het volk door de woestijn en ligt dorst en honger continu op de loer. In de barre tijden leerde Mozes het volk om op God te vertrouwen.
Op de verschillende plekken in de Ontmoetingskerk is men aan de slag gegaan met elementen uit het Bijbelverhaal. Zoals Mozes met hulp van God bitter water zoet maakt, zo hebben we met een experiment de smaak van grapefruit van bitter zoet gemaakt. En waar de Israëlieten erop moesten vertrouwen dat God genoeg te eten gaf voor iedere dag, zo konden de bezoekers ervaren hoe het is om te vertrouwen op een ander als je geblinddoekt een parcours loopt.
Tijdens de viering kwamen er twee woestijn gangers voorbij die vertelden over de zware tocht door de woestijn. Er is gezongen en we hebben God gedankt voor dat we altijd op Hem kunnen vertrouwen, net als het volk in de woestijn.

Tot slot was er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een heerlijke kop soep en een broodje. Want hoe leuk en verrijkend is het om mensen en kinderen te ontmoeten uit de diverse kerkgemeenschappen uit Dieren e.o. ?!

De volgende Kliederkerkbijeenkomst zal waarschijnlijk half februari 2022 plaatsvinden. Meer informatie volgt t.z.t. U/jij komt toch ook?!
Team Kliederkerk Dieren
Facebook: Kliederkerkdieren