Geen vakantie voor de Kerkmarkt

De zomervakantie kom eraan, maar vakantie geldt niet voor de Kerkmarkt. Deze begint op vrijdag 16 juli as, volgende week, en wordt 10 weken lang elke vrijdagmorgen gehouden van 10.00 – 11.30 uur in/bij de Ontmoetingskerk in Dieren.

Willen jullie een gezellig uitje dicht bij huis? Kom ons dan bezoeken; het is altijd reuze gezellig en iedereen is van harte welkom.
De leveranciers kunnen hun spullen vanaf 9.30 uur aanleveren; we kijken nu al uit naar wat het aanbod is: groente, fruit, bloemen, jam, en lekkers bij de koffie of voor de verkoop. Van de molen uit Bronkhorst worden te koop aangeboden: muesli, pannenkoekmix, kruidkoekmix en honing.
Heeft iemand nog meer suggesties voor de verkoop? Laat het ons weten.
De opbrengst van de Kerkmarkt is bestemd voor ons project in Colombia: Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia, met name in Bogota. Meer informatie vindt u iedere maand in Kerknieuws.

Cadeaubonnen à € 7,50, te besteden op de Kerkmarkt, zijn ook nu al te verkrijgen via Christine Schellevis, e-mail: kerkinactie@pkndieren.nl / tel. 421510. Leuk om iemand cadeau te doen en uit te nodigen voor de markt.
We hopen velen van jullie weer te ontmoeten.
We houden ons ook dit jaar weer aan de geldende coronamaatregelen.

Afscheid ds. Kees Bochanen
Op 29 mei heeft de werkgroep in kleine kring afscheid genomen van ds. Kees Bochanen.
Wij zullen hem missen. 

Duurzame tip voor de komende maanden
Voor bloemen en planten is water in deze groeiperiode nodig.
Vang hiervoor zo mogelijk regenwater op zodat leidingwater hiervoor zo min mogelijk wordt gebruikt.
Alle kleine beetjes helpen. Ook het water, waarin u geschilde aardappels of groente gewassen hebt, is prima voor de planten in de tuin!

Wij wensen iedereen een fijne vakantieperiode.
Een hartelijke groet, namens de werkgroep, Ria van Voorst-Lockhorst

 

 

 

 

 

Colombia – ons nieuwe project
Meer dan een miljoen kinderen in Colombia moeten werken. In de sloppenwijken van Bogotá helpen kinderen hun ouders vaak om aan inkomsten te komen.
Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die deze kinderen cursussen biedt en hen weerbaar maakt om zo hun kansen op een betere toekomst te vergroten. De kinderen krijgen informatie over hun rechten, leren samen te werken, conflicten op te lossen en krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen.
Wilt u ons project financieel steunen dan kan een gift worden overgemaakt op het volgende rekeningnummer: NL75INGB0000962850 t.n.v. Diaconie Protestantse Kerkgemeenschap Dieren onder vermelding van ‘Colombia’.
We ontvingen in de maand februari van diverse gemeenteleden uit Dieren en Spankeren giften voor Colombia, te weten 1 x € 10,–, 1 x € 25,– en 1 x € 50,–.
Alle gevers hartelijk dank!