Het vakantiebureau in Doorn pakt de draad weer op. Zij hoopt op 29 mei a.s. te beginnen met de eerste vakantieweken voor senioren. Dat kan zowel in hun vakantiehotels als op een boot. De verandering in het programma is dat zij gasten de mogelijkheid aanbieden te kiezen voor een andere vakantieduur en een andere doelgroep. Daarnaast wordt het naseizoen langer.
Hun vakantiegids geeft hierover uitvoerige informatie.

Ook vanuit Dieren wordt er door een team van vrijwilligers een week verzorgd voor senioren zonder of met lichte zorg in het vakantiehotel Dennenheul te Ermelo. Het is de week van 3 – 10 juli. Zij worden daarbij financieel ondersteund door de diaconie.

De coördinator van die week is Roelf Lanting (renb.lanting@ziggo.nl).
Daar kunt u eventueel met uw vragen over die vakantieweek terecht. U kunt ook een gids en reserveringsformulier aanvragen via
tel.nr. 0343 745890.

Het vakantiebureau is gevestigd in Doorn, postbus 264, 3940 AG
Doorn.

 

 

 

Voor mensen die niet of moeilijk met vakantie kunnen biedt het Diaconaal Vakantiebureau veel mogelijkheden. Er zijn weken voor verschillende “doelgroepen” gasten:

– ouderen, al of niet met een lichte zorgbehoefte;
– lichamelijk gehandicapten;
– blinden en slechtzienden;
– thuiswonende dementerenden met hun mantelzorger;
– mensen met een licht verstandelijk beperking;
– mensen met een kwetsbare gezondheid.

De vakantiehotels zijn in Lunteren, Doorn, Lemele, Ermelo en Mechelen. Ook zijn er vaarvakanties op het passagiersschip Willem Alexander. In alle weken staat een team van (verpleegkundige) vrijwilligers klaar dat alle tijd en aandacht voor de gasten heeft.