Binnen onze kerkelijke gemeente zijn enkele gespreksgroepen actief. Hieronder ziet u de vaste groepen. Verder verwijzen wij u naar het progamma van Vorming en Toerusting.

[expand title=”Vrouw en Geloof Groep ‘Hanna’“]

De “Vrouw en geloof” groep Hanna bestaat uit vrouwen met zeer verschillende (kerkelijke) achtergronden, die elk op hun eigen wijze op zoek zijn naar nieuwe inhouden en vormen van geloven.
Bijvoorbeeld door Bijbelstudie, het bestuderen van een boek, gesprekken over de positie van vrouwen in kerk en samenleving en vieringen. Ook is er ruimte voor eigen ervaringen.
De groep is oecumenisch van opzet en weet zich geïnspireerd door die theologie die probeert ook vanuit vrouwen te kijken, lezen, beleven en handelen. Op dit moment bestaan er twee groepen die één keer per maand bij iemand thuis bij elkaar komen.

Contactvrouwen:

 • voor de maandagavond groep:
  Louise Rol-Baartman
  tel. 0313 496006
 • voor de donderdagochtend groep:
  Geertruida van Gulyk-Kuiper
  tel. 0313 422610
  [/expand]

 

[expand title=”Contactgroepen Ouders met jonge kinderen“]

Er zijn twee groepen Ouders met jonge kinderen actief. Zij komen ca. zes keer per jaar bij elkaar en proberen praktisch met het onderwerp actief te zijn. Doel is om met elkaar van gedachten te wissel over geloofsopvoeding bij jonge kinderen. Per bijeenkomst wordt een thema centraal geplaatst. Soms wordt iemand uitgenodigd voor nadere toelichting. Er is ook tijd om met elkaar te spreken over bijvoorbeeld onderwerpen als kinderbijbel, doop/zegening, bidden. Er is ook ruimte om eigen onderwerpen in te brengen.

  • Contactpersoon groep oudere kinderen: Saskia Dik, telefoon 422890;
  • Contactpersoon voor de jongste kinderen Elise Spaander, telefoon 420780.[/expand]

 

[expand title=”Gespreksgroep rondom 30“]

Begonnen als 20+, werd later 30+, maar inmiddels is die naam niet meer van toepassing. De harde kern van het begin praat nog steeds enthousiast mee, maar door jonge aanwas is de naam tegenwoordig: “Rondom 30“. De term “rondom“ moet dan ook ruim worden gezien.

Maar wat doen de jongeren van “rondom 30“?
Samen praten we over onderwerpen die te maken hebben met geloof en maatschappij. Het komende jaar willen we niet alleen praten, maar ook andere activiteiten ondernemen. Excursies naar bijzondere kerken in Duitsland, of het bekijken van een film staan op het verlanglijstje. Tijdens het nieuwe seizoen worden de plannen in overleg vastgesteld.

De “Rondom 30” groep komt één keer per maand bij elkaar op een vrijdagavond.

Ben je rond de 30 jaar en vind je het ook leuk om met anderen van gedachten te wisselen over het geloof? Neem dan voor meer informatie en de data contact op met: Geertruida van Gulyk – Kuiper, telefoon 42 26 10.[/expand]

 

[expand title=”Jij-en-ik-groep“]

groep

[/expand]