Nieuws en wetenswaardigheden over de herinrichting van de kerkzaal, verbouwing en verplaatsing van de keuken en renovatie toiletinrichting van het kerkgebouw van de Protestantse gemeente te Dieren.

Beste gemeenteleden,IMG-20160702-WA0007 (359x640) (1)

In deze derde Nieuwsbrief zijn we met elkaar beland in een fase van opbouwen, hoewel…….. In de bestaande keuken nog wat sloopwerk ons staat te wachten. De complimenten gaan toch vooral naar de vele vrijwilligers die hebben geholpen om o.a. de bestaande vloer in de kerkzaal te slopen, de kabelgoot in het midden van de vloer vol te storten met zand en kabeldoorvoeren te plaatsen. Met name het slopen van de bestaande vloer in de kerkzaal was een heftig werkje dat menig spierbal en rug op de proef gesteld heeft.

Met het grootste sloopwerk achter de rug, is de opbouw nu begonnen. Een dag en een ochtend waren nodig om de vloer van de kerkzaal en het bestaande podium, dat ook in de nieuwe situatie blijft bestaan, te voorzien van een nieuwe, enkele centimeters dikke, cementvloer. Om te voorkomen dat, gezien het warme weer deze dagen, de vloer te snel droogt, is de vloer nog afgedekt met plastic. En nu maar wachten……Maar liefst vier weken zijn nodig om het vochtgehalte in de vloer langzaam (met het oog op risico van scheurvorming) te laten dalen naar 1% of minder. Pas dan is de vloer voldoende droog om daarop een afsluitende 2,5 millimeter dikke PVC-vloer te verlijmen. Geduld dus…..

De keuken

KeukenOndertussen ligt het werk niet stil. De Groene zaal krijgt inmiddels al echt het ‘gezicht’ van een nieuwe keuken. Het tegelwerk, zowel vloer als wanden, is gereed, evenals het noodzakelijke leidingwerk en plafondafwerking. De vaatwasser wordt geleverd in week 29 en in de week daarop volgt dan het gehele nieuwe keukenblok, inclusief werkbladen. In diezelfde week wordt de bestaande keuken leeggeruimd om ruimte te maken voor een nieuwe toiletinrichting, waarmee in week 32 zal worden begonnen.

De hoofdaannemer, REON uit Spankeren, kan in de weken 30 en 31 twee weekjes met vakantie, daarna staat de nieuwe toiletinrichting als eerste op het programma. Vrijwilligers dragen er zorg voor dat in de komende twee weken het voorbereidende werk plaatsvindt.

De activiteiten die de vrijwilligers ondernemen zijn overigens niet alleen sloopactiviteiten. Laat daar geen misverstand over bestaan! Komende weken zullen ook veel opbouwende werkzaamheden plaatsvinden, zoals het aanleggen van kabels voor ‘beeld en geluid’ en het verbouwen van de preekstoel naar studiomeubel.

In de pers

NatuursteenOndertussen blijven onze werkzaamheden niet onopgemerkt. Een tweet over af te halen natuurstenen tegels wekte de belangstelling van Rheden Nieuws. Inmiddels heeft één van de vrijwillige journalisten zich uitgebreid op de hoogte laten stellen en is zijn relaas te lezen op rheden.nieuws.nl.

Die natuurstenen tegels uit de bestaande kerkzaal hebben overigens voor vele leuke reacties gezorgd. Diverse leden en oud-leden van onze gemeente hebben zich gemeld om te kunnen beschikken over een of meerdere tegels. Soms omdat men graag die ene tegel wilde hebben van de plek waar men doorgaans zat tijdens een kerkdienst of gewoon als tastbare herinnering aan een gemeente waar je je thuis voelt of misschien wel als ondergrond voor een prachtig  bloemstuk. En hoewel deze stenen gratis ter beschikking zijn, hebben diverse eigenaren een vrijwillige bijdrage gedoneerd. Dank daarvoor.
En oh ja, alle banken zijn inmiddels ook verkocht. Ook de banken waar we nu nog gebruik van maken in onze tijdelijke kerkzaal, zijn al verkocht. Maar goed, omdat het staand bijwonen van een eredienst toch wat vermoeiend is, hebben we deze banken nog even laten staan………

Stoelenproject ‘Dat zit wel goed’Buitenkant folder

De teller van het stoelenproject staat inmiddels op ruim €6.100. Iedereen die al heeft bijgedragen: BEDANKT!
Een ieder die nog niet heeft (kunnen) bijdragen, deze actie loopt tot 10 september, dus ‘Grijp uw kans’. Meer informatie is te vinden in Kerknieuws of via deze link op onze website!

Namens het College van Kerkrentmeesters, Dick Ottevanger